Wednesday, May 13, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Θα ερευνηθούν τα θαλασσοδάνεια και τι γίνεται με τις ανοιχτές υποθέσεις των τραπεζών στη δικαιοσύνη;»

Είκοσι ένα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ Πρωτ 6436/013.05.2020) με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την τύχη των εκκρεμών δικαστικών ερευνών δεκάδων υποθέσεων για την χορήγηση δανείων χωρίς τις αναγκαίες διασφαλίσεις για τα τραπεζικά ιδρύματα.
Οι Βουλευτές θυμίζουν ότι μια από τις πρώτες ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης είναι να άρει την αυτεπάγγελτη έρευνα των δικαστικών αρχών στην περίπτωση της απιστίας σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων και να θέσει ως προϋπόθεση για να ασκηθεί οποιαδήποτε έρευνα ή δίωξη να κινηθεί η ίδια η τράπεζα εναντίον των στελεχών της, να ζητήσει δηλαδή την δίωξη του εαυτού της. Οι Βουλευτές ζητούν επίσης ενημέρωση για το πώς η προκλητική αυτή προσπάθεια αθώωσης τραπεζικών στελεχών και των διοικήσεων των τραπεζών που χορήγησαν μεταξύ άλλων υπέρογκα δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους  και ΜΜΕ επηρεάζει τις υποθέσεις που ήδη εξελίσσονται στις δικαστικές αίθουσες με δεκάδες κατηγορούμενους για απιστία. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Βλέποντας τις δηλώσεις πόθεν έσχες Βουλευτών, Υπουργών και στελεχών της ΝΔ, ακόμα και του πρωθυπουργού, βλέποντας κανείς με πόση ευκολία παίρνουν αυτά τα πρόσωπα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς να αποπληρώνουν τίποτα, καταλαβαίνουμε τους λόγους που υπέβαλαν την προκλητική άφεση αμαρτιών των τραπεζιτών. Περιπτώσεις απιστίας και χορήγησης δανείων χωρίς τις αναγκαίες εγγυήσεις πλέον θα ελέγχονται μόνο εφόσον προσφύγει η διοίκηση της τράπεζας σε βάρος της τράπεζας και των στελεχών της. Μάλιστα η συγκεκριμένη πρόβλεψη είχε και αναδρομική ισχύ αφού δόθηκε μια διορία λίγων μηνών, η οποία δεν παρατάθηκε λόγω της καραντίνας, προκειμένου οι τράπεζες να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή όχι να συνεχιστεί ο έλεγχος σε ανοικτές υποθέσεις. Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου εάν οι διοικήσεις των τραπεζών που διασώθηκαν από τον ελληνικό λαό, εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστούν οι δικαστικές έρευνες ή να ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει δίκες, προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι αποδειχτεί ότι με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους διασπάθισαν χρήματα των τραπεζών δίνοντας δάνεια μεταξύ άλλων και σε πολιτικά πρόσωπα και σε ΜΜΕ, χωρίς να διασφαλίσουν ότι θα αποπληρωθούν. Από εκεί και πέρα όλοι αυτοί οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ θα πρέπει κάποια στιγμή και να απολογηθούν και να επιστρέψουν τα χρήματα που δανείστηκαν. Τέλος, αξίζει να αναρωτηθούμε όλοι πώς γίνεται τα δάνεια αυτών των προσώπων να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου αντί να μειώνονται και πώς γίνεται να θεωρούνται ακόμα από τις τράπεζες αξιόπιστοι δανειολήπτες για τους οποίους μάλιστα δεν ξεκινά ποτέ καμία διαδικασία πλειστηριασμού παρά το ότι διαθέτουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μεγάλη ακίνητη περιουσία».   

Στο link αναλυτικά η ερώτηση 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.