Wednesday, October 18, 2017

ΡΑΠ-Αγωνιζόμενοι Πολίτες: Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι

Κοινό δελτίο τύπου
ΡΑΠ –ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το βαρύ τραυματισμό του συνάδελφου εργαζόμενου στη καθαριότητα του δήμου και την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αυτόν και την οικογένεια του.
Απαιτείται η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση  των συνθηκών και των αιτιών του τραγικού εργατικού ατυχήματος.
Απαιτείται να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.
 Η  μέχρι στιγμής σιωπή των υπευθύνων των δικαστηρίων για το είδος των υλικών κατάσχεσης που «απέστειλαν ελαφρά τη καρδία» στη ΞΕΡΌΛΑΚΑ για καταστροφή είναι προβληματική και προδήλως εγκληματική. Η διαχείριση και η καταστροφή των κατασχεμένων δεν μπορεί να γίνεται με το κιλό! χωρίς κατάλογο περιγραφής ονομαστικό και έγγραφο παράδοσης και παραλαβής.
Είναι εγκληματικό να οδηγούνται σε χώρο αποκομιδής απορριμμάτων υλικά όπως πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, όπλα . Δεν μπορεί να γίνεται πλιάτσικο  με τη ζωή των εργαζομένων.
Ο εισαγγελέας έχει το λόγο και μάλιστα έχει καθυστερήσει.
 Ο Δήμος οφείλει να φωτίσει όλες τις πλευρές αυτής της περίεργης υπόθεσης που στοίχισε τον ακρωτηριασμό ενός εργαζόμενου και μόνο από τύχη δεν συνέβη κάτι τραγικότερο.
Οφείλει να ανατρέξει στις διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής και πως τηρούνται, καθώς και στην ενημέρωση και τη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων.
 Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι

Πάτρα, 18.10.2017

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

Αγωνιζόμενοι Πολίτες

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.