Tuesday, October 31, 2017

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί την μνήμη της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Ροδόπολη Σιντικής Σερρών

Γράφει ο Στέργιος Μαγκούτας
Πλήθος κόσμου προσήλθε και φέτος για να τιμήσει το γεγονός της Θείας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και την εθνική επέτειο της χώρας μας.
Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Ροδοπόλεως Κωνσταντίνος Ψαθάς.
Στην ομιλία του ο κ.Ψαθάς αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε κατά την περίοδο του πολέμου το 1940. Τόνισε χαρακτηριστικά πως "πριν από 77 χρόνια, δεν υπήρχε Έλληνας νέος η ηλικιωμένος, άνδρας ή γυναίκα που να αμφισβητήσει το εθνικό καθήκον. Όλοι μαζί ξεκίνησαν τον αγώνα της αντίστασης κατά του εχθρού."Τέλος αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός πολιτισμός για την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά κυρίως για την κρίση αξιών.
Στη συνέχεια ακολούθησε η δοξολογία  παρευρισκομένων των αρχών του τόπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν προς το Ηρώον της Ροδοπόλεως για να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση προς τους πεσόντας του πολέμου καθώς και κατάθεση στεφάνων.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.