Tuesday, October 31, 2017

Άρθρο-παρέμβαση της Υφ. Μακεδονίας Θράκης και Βουλευτή Ν. Σερρών κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
Απίστευτο και όμως αληθινό. Δυστυχώς συμβαίνει.
Η βουλευτής (τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης) της ΝΔ κυρία Αραμπατζή, σαν νέος «Μαυρογιαλούρος», μας ζητάει να καταστρέψουμε την παραγωγή του νομού μας για να πάρουμε επιδοτήσεις «μείωσης της νιτρορύπανσης».
Αδυνατώ να κατανοήσω, πως μερικοί, ελάχιστοι ευτυχώς, προτιμούν να έχουμε κακή χημική κατάσταση (άρα και ποιότητα) υδάτων για να εισπράξουν ελάχιστοι αγρότες (αν κρίνω από το προηγούμενο πρόγραμμα) λίγα ευρώ παραπάνω καλύπτοντας(;) τις απώλειες εισοδήματος, αφήνοντας ουσιαστικά μικρότερο κέρδος για τον αγρότη, χωρίς να αναλογιστούν τις επιπτώσεις σε ολόκληρη της Σερραϊκή ύπαιθρο και όλους τους Σερραίους πολίτες.
Ως Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), αλλά και ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου,  γνωρίζω πως ο νομός Σερρών έχει επαρκή ποσότητα αλλά, και κυρίως, καλή ποιότητα υδάτων και με τη δέουσα ανάληψη πρωτοβουλιών από τους φορείς του (επιμελητήρια, αγροτικές οργανώσεις κ.α.) θα μπορούσαν τα παραγόμενα προϊόντα του εύφορου Σερραϊκού κάμπου, να αποκτήσουν επιπλέον προστιθέμενη αξία.
Περίμενα από την ημερομηνία υποβολής της Ερώτησης της κας Αραμπατζή στη Βουλή, ότι μέχρι σήμερα θα είχε καταλάβει το ατόπημά της και θα είχε ανακαλέσει. Πράγμα το οποίο δεν έγινε. Οφείλω τώρα λοιπόν, να απαντήσω και να διευκρινίσω έστω και για τα αυτονόητα:

Αλήθεια 1η:
Δεν χάνεται καμία επιδότηση-ενίσχυση από κανέναν αγρότη του Νομού Σερρών.
Αλήθεια 2η:
Τα αγροτικά προϊόντα του νομού μας, πιστοποιημένα, καλύπτουν τα υψηλότερα ποιοτικά κριτήρια που ζητά και απαιτεί η αγορά.
Αλήθεια 3η:
Το πρόγραμμα που επικαλείται η κ. Αραμπατζή στην ερώτησή της δεν είναι επιδότηση παραγωγής, αλλά κάλυψη του διαφυγόντος εισοδήματος των παραγωγών που εντάσσονται στο πρόγραμμα «απονιτροποίησης», το οποίο απαιτεί να αφεθούν εκτάσεις σε αγρανάπαυση (ακαλλιέργητες), να αλλάξουν οι καλλιέργειες (από ποτιστικές σε ξηρικές) και να μειωθεί η χρήση λιπασμάτων, κάτι που οδηγεί αναγκαστικά σε μικρότερες αποδόσεις. Το πρόγραμμα αυτό, έρχεται ως αποζημίωση για να αντισταθμιστεί το κόστος όλων αυτών, και η απώλεια εισοδήματος που προκύπτει από τις παραπάνω αναγκαστικές ενέργειες.
Αλήθεια 4η:
Η καλή ποιότητα των υδάτων του νομού μας, όπως και η επαρκή ποσότητά τους, είναι βεβαιωμένα από όλες τις έρευνες και πιστοποιούν ακριβώς την ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων του Νομού Σερρών.
Αλήθεια 5η:
Ο Νομός Σερρών ΔΕΝ αποκλείεται από το πρόγραμμα, απλώς -όπως συμβαίνει με όλα τα προγράμματα του Π.Α.Α.- κατατίθενται αιτήσεις από τους δυνητικά δικαιούχους αγρότες, οι οποίες βαθμολογούνται βάσει των εγκεκριμένων από την Ε.Ε. κριτηρίων και ακολουθεί η τελική κατάταξή τους στη σχετική βαθμολογία.
Αλήθεια 6η:
Και με το προηγούμενο πρόγραμμα 2007-2013, η συνολική συμμετοχή του νομού μας ήταν μια από τις χαμηλότερες σε όλη την Ελλάδα (11η σε 13 νομούς και μόλις 57 παραγωγοί).
Τι μας ζητάει λοιπόν η κα Αραμπατζή; Να βεβαιώνουμε -ψευδώς- ότι έχουμε πρόβλημα ποιότητας με τα νερά άρδευσης, για να μοιραστούν ελάχιστοι αγρότες μερικές χιλιάδες ευρώ συνολικά;
Θα πρότεινα λοιπόν στην κυρία Αραμπατζή να είναι καλύτερα ενημερωμένη και να αποφεύγει από εδώ και στο εξής να επαναλαμβάνει πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τον τόπο μας.
Την προτρέπω και της προτείνω να συμμετάσχει στην προσπάθεια μου να προβάλουμε και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών μας προϊόντων, γιατί επιβεβαιωμένα πια, αυτά πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια.
Αυτός είναι ο σωστός δρόμος για την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών μας και την ευημερία του τόπου μας. 

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
Βουλευτής Ν. Σερρών

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.