Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Φωτεινή Αραμπατζή: «Περικοπές χωρίς προειδοποίηση ανέτρεψαν τον προγραμματισμό των αγροτών»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή τις περικοπές  στην πληρωμή της προκαταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μειώσεις έως και 8,5% επιφύλαξε η πληρωμή της προκαταβολής  των επιδοτήσεων για χιλιάδες παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Περικοπές χωρίς προειδοποίηση ανέτρεψαν τον προγραμματισμό των αγροτών. Χιλιάδες τα κατασχετήρια των επιδοτήσεων λόγω του φορολογικού και ασφαλιστικού ολετήρα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».   

Πλήρης Δήλωση

«Μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας με την πληρωμή της προκαταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων του έτους 2017.

Η πολυδιαφημισμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβολή του 70% των ενισχύσεων στους παραγωγούς, έμεινε τελικά στα χαρτιά. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) καταβλήθηκε μόλις το 58,8% της βασικής ενίσχυσης στερώντας από την αγροτική οικονομία  περισσότερα από 88 εκ. ευρώ.

Έτσι, όσοι παραγωγοί δεν χρωστούσαν για να δουν τα χρήματά τους κατασχεμένα, βρήκαν στα βιβλιάριά τους έως και 8,5% λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνταν. Οι μειώσεις οφείλονται:


  • Στον υπερδιπλασιασμό  από το 2% στο 4,5% των γραμμικών μειώσεων υπέρ του εθνικού αποθέματος με δύο κατά σειρά περικοπές χωρίς καμία προειδοποίηση

  • Στην παρακράτηση για λογιστικές τακτοποιήσεις δήθεν λανθασμένων αποδόσεων δικαιωμάτων για το 2015.

  • Στην παρακράτηση για νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις προϊόντων, που δόθηκαν απομειώνοντας οριζόντια τις άμεσες ενισχύσεις τους , ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα στοχευμένα κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2014 - 2010 για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.


Έτσι, ύστερα από τις αλχημείες, τις προχειρότητες και τον κακό προγραμματισμό του Υπουργείου, τα 790.471.500 ευρώ που αντιστοιχούν στο πολυδιαφημισμένο 70%, “κουρεύτηκαν” και έμειναν μόνο τα 701.915.912,39 για τους παραγωγούς που ανέμεναν εδώ και καιρό για να ανακουφιστούν οικονομικά.


Οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γιγάντωση των υποχρεώσεών τους, λόγω της φορολογικής και ασφαλιστικής επιδρομής, αλλά  και της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σε αυτά τα προβλήματα, έρχεται να προστεθεί, η αδικαιολόγητη και καταχρηστική περικοπή της προκαταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.