Tuesday, October 31, 2017

Γιάννης Μαγκριώτης: ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Ακόμη μια πρωτοφανής αδυναμία της Κυβέρνησης και των Περιφερειών, να αξιοποιήσουν Κοινοτικούς πόρους, αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Το ΤΕΒΑ, (Ταμείο Ευρωπαϊκής Επισιτιστικής Βοήθειας), χρηματοδοτεί από το 2014, ένα πρόγραμμα μέχρι το 2020, περίπου 300 εκατ ευρώ για επισιτιστική βοήθεια, σε άπορους πολίτες.
Στα στοιχεία, που έδωσε στην δημοσιότητα η αρμόδια Αρχή, αποκαλύπτουν, ό,τι τα δύο πρώτα χρόνια εφαρμογής του Προγράμματος, πιστοποιήθηκε, μόνο το 0,7% του συνολικού ποσού.
Το Πρόγραμμα για το 2016 δεν εχει ακόμη ολοκληρωθεί και δεν πρόκειται, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι να ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος του έτους.
Ακόμη χειρότερα, ο διαγωνισμός για το Πρόγραμμα του 2017 , ακόμη δεν έχει
προκηρυχθεί και ούτε αναμένεται, πρίν τους πρώτους μήνες του επόμενου χρόνου.
Δηλαδή, η χρονιά θα τελειώσει, και οχι μόνο δεν θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα, αλλά δεν θα έχει κάν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
Στην Κεντρική Μακεδονία, κάθε χρόνο, αντιστοιχούν 10 εκατ ευρώ, για φρούτα και είδη διατροφής.
Χαμένοι οι παραγωγοί της Περιφέρειας και πολύ περισσότερο οι πολίτες, που έχουν άμεση ανάγκη τής επισιτιστικής βοήθειας.
Δυστυχώς, μέχρι τώρα, έχουμε μόνο πανηγυρικές ανακοινώσεις για κοινωνική προσφορά των αρμόδιων φορέων και δυστυχως, αποτέλεσμα, σχεδόν μηδενικό.
Και αυτό το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στους αρμόδιους της χώρας μας, μένει μόνο να τούς διαχειριστούν, με την ελάχιστη αποτελεσματικότητα.

Τι να σκεφτεί κάποιος, αν έπρεπε να βρουν και τους πόρους;

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.