Tuesday, October 24, 2017

ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ!!!

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης 
Είναι γεγονός, ότι στους ιστορικούς μύθους, οι Έλληνες είμασταν πάντα ήρωες και οι ξένοι, όταν δεν μας αδικούσαν ανοικτά, σίγουρα επιβουλεύονταν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου ο συμμαχικός στόλος, (Βρετανίας-Γαλλίας-Ρωσίας), κατέστρεψε τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο.
Ο συμμαχικός στόλος, με επικεφαλής των Βρετανό Ναύαρχο Κόδριγκτον, είχε εντολή να επιβάλει, "Αν χρειαστεί και με κανόνια", την Συμφωνία των τριών δυνάμεων, του 1827 στο Λονδίνο, πού ζητούσε να αποδωθεί στους Έλληνες του Μωριά, καθεστώς Αυτονομίας, υπό την εποπτεία, της Υψηλής Πύλης.
Οι Έλληνες, είχαν εμπλακεί, ήδη στους δύο εμφύλιους, για την μοιρασία των δύο "Δανείων της Ανεξαρτησίας", ο Ιμπραήμ με εντολή του Σουλτάνου, από το 1825, είχε καταλάβει, σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, λεηλατώντας και σφάζοντας, τους Έλληνες.


Ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ, αγνόησε τις συμμαχικές προειδοποιήσεις και η σύγκρουση, ήταν αναπόφευκτη.
Στις 8 Οκτώβρη του 1828, ο Συμμαχικός στόλος κατέστρεψε ολοσχερώς τον Τουρκοαιγυπτιακό.
Η Επανάσταση σώθηκε και ο Σουλτάνος, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την Αυτονομία του υβριδικού Ελληνικού κράτους.
Όλοι οι Έλληνες οπλαρχηγοί και προύχοντες, με πρώτο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ευχαρίστησαν τους συμμάχους, για την "Σωτήριαν νίκην".
Αυτά, λίγο πολύ είναι γνωστά, σε όσους ψάχνουν, λίγο περισσότερο την ιστορική αλήθεια.
Όμως, για την Κρατική τηλεόραση, φαίνεται, δεν ισχύουν.
Σε ρεπορτάζ, στο σημερινό βραδυνό δελτίο ειδήσεων, παρουσίασε την "Πρώτη αναβίωση της Ναυμαχιας", απο τον τοπικό Δήμο.
Τα πυροτεχνήματα, που θύμιζαν την Ναυμαχία, ρίχτηκαν, παρουσία τού Υφυπουργού Εργασίας Πετρόπουλου και του Αρχιεπισκόπου.
Τόσο στις δηλώσεις τους, όσο και στην παρουσίαση του δημοσιογράφου, μίλησαν γενικά, για "Ιστορικές μνήμες" και των "Ηρωισμό των Ελλήνων".
Ούτε λέξη, γιατί έγινε η Ναυμαχία, σε πια κρίσιμη καμπή της Επανάστασης, ποιοί κατέστρεψαν τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο και πόσους νεκρούς είχαν, μεταξύ αυτών και ο γιός του Κόδριγκτον.
Γιατί διαστρεβλώνουν, οι κυβερνητικοί και Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι την αλήθεια και την Ιστορία;
Τι συνειρμούς, θέλουν να δημιουργήσουν, ή να αποκρύψουν, για να συντηρούν τα συνομωσιολογικά τους σενάρια, για τον Εθνικό μας βίο και ειδικά την τελευταία κρίση;
"Εθνικόν, είναι το αληθές", όπως είχε πει και ο Εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός.

Η παραδοσιακή Εθνικοφροσύνη, πάντα, διατρέβλωνε την Ιστορία για ιδιοτελείς λόγους, δυστυχώς την μιμείται και η υποτιθέμενη Αριστερά, για τους ίδιους λόγους σήμερα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.