Tuesday, October 24, 2017

Σακοράφα σε Τουσκ και Γιούνκερ: Ωρολογιακή βόμβα η πολιτική σας για το μεταναστευτικό

Αυτό επεσήμανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη συζήτηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής  της 19ης - 20ης Οκτωβρίου και τα πρώτα βήματα για την έναρξη δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, παρουσία των Προέδρων Tουσκ και Γιούνκερ.


Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι «με αοριστίες για την αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν μετανάστευση και πρόσφυγες και μόνο στόχο μια Ευρώπη φρούριο, η πολιτική που ακολουθείται από την Ευρώπη θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής με τραγικά αποτελέσματα». Παράλληλα, στηλίτευσε την απουσία κάθε ουσιαστικής αναφοράς για την Τουρκία στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, παρά τα επανειλημμένα ψηφίσματα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα:



"Κύριοι συνάδελφοι,
Διάβασα κι άκουσα με προσοχή τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τις θέσεις της Επιτροπής.
Για την PESCO και τα θέματα ασφάλειας και άμυνας θα συζητήσουμε εκτενώς τους επόμενους μήνες.
Για τις σχέσεις με την Τουρκία αφιερώνετε μια πρόταση που δεν λέει τίποτα, παρά τα επανειλημμένα ψηφίσματα του κοινοβουλίου.
Όσον αφορά στο προσφυγικό, τέσσερις σελίδες με στόχο μια Ευρώπη φρούριο και μια μόνο παράγραφο με αοριστίες για την αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν μετανάστευση και πρόσφυγες.
Περιγράφετε συνεργασίες με την Λιβύη και γειτονικές χώρες στα όρια της αποσταθεροποίησης και τις εκβιάζετε με τα κονδύλια ανάπτυξης, το εμπόριο και τις θεωρήσεις, με στόχο τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε καταυλισμούς - στρατόπεδα.
Γνωρίζετε ασφαλώς ότι αυτό είναι μια ωρολογιακή βόμβα που σύντομα θα εκραγεί και το σκληρό τίμημα θα το πληρώσουμε όλοι.
Η πολιτική σας διχάζει την Ευρώπη και δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να επενδύουν σε πρόσκαιρα κέρδη.
Είμαι περίεργη λοιπόν για το όραμα ποιας Ευρώπης θα μιλάτε τότε στους λαούς".
Τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του ΕΚ 19η - 20ης Οκτωβρίου 2017 https://youtu.be/Mn-Wiw9mipA

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.