Friday, October 27, 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καλοχωρίου Σιντικής Σερρών

Γράφει ο Στέργιος Μαγκούτας
Το απόγευμα  της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος καθώς και οι ιερείς των τοπικών ενοριών αλλά και οι πιστοί που με την παρουσία τους δήλωσαν την μεγάλη ευλάβεια τους προς τον Άγιο Δημήτριο. Μετά την τέλεση της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην όμορφη παράδοση που έχει η λατρευτική ζωή της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά και το πως βιώνει ο κάθε άνθρωπος όλα τα σημαντικά γεγονότα της εκκλησίας μας.
Μεταξύ άλλων ανέφερε το Ευαγγελικό χωρίο «Μή φοβοῦ τό μικρόν ποίμνιον»
παραλληλίζοντας έτσι την σημερινή κατάσταση των κατοίκων που ζουν στα χωριά. Ενισχύοντας τους με αυτόν τον τρόπο για την υπομονή κυρίως των μεγάλων ανθρώπων για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής.



Στην συνέχεια επαίνεσε το ποίμνιο για την παρουσία του αλλά και τους κατοίκους του χωριού που όπως χαρακτηριστικά είπε ότι το Καλοχώρι έχει καλούς ανθρώπους.
Επίσης αναφέρθηκε για τον σύγχρονο τρόπο ζωής που ζουν οι άνθρωποι σήμερα που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση μας, αντ'αυτού έχει σχέση με ξενόφερτες ιδέες και αντιλήψεις που διαστρέφουν το ήθος των ανθρώπων.


Μετά το πέρας του εσπερινού τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου πέριξ του Ιερού Ναού. 




Στη συνέχεια παρατέθηκε τράπεζα στην αίθουσα του Ιερού Ναού που ετοιμάστηκε με την φιλότιμη προσπάθεια των κυριών του χωριού. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.