Wednesday, October 18, 2017

Επιμελείς Σέρρες: «Προεκλογικοί Διακανονισμοί»

Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, του επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ» κου Β. Καλαϊτζιδη, με θεμα τα διαδικαστικά των εκλογών του ΕΒΕΣ
«Με προφανή κατάπληξη και θλίψη πληροφορηθήκαμε για την ανήθικη πρακτική της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Σερρών, η οποία προβαίνει σε προεκλογικούς διακανονισμούς των οφειλών ορισμένων μελών του Επιμελητηρίου με ένα ισχνότατο ποσό της τάξης των 10 ευρώ μόνο. Η κίνηση αυτή από την πλευρά της διοίκησης καταδεικνύει ότι το μόνο που ενδιαφέρει την άλλη παράταξη είναι η επανεκλογή της, και όχι το Επιμελητήριο.
Δυστυχώς πρόκειται για νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν, και μας βρίσκουν αντίθετους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών ουδέποτε από το 2011 μέχρι και σήμερα δεν είχε προβεί σε ανάλογη ενέργεια και ούτε ποτέ είχε ενδιαφερθεί στην πράξη για τις οικονομικές εκκρεμότητες των Μελών του Επιμελητηρίου Σερρών. Το όψιμο και πάντως προεκλογικό αυτό ενδιαφέρον μάς βάζει σε σκέψεις και θέτει ζητήματα ηθικής τάξης και αξιοπιστίας της διοίκησης. Αιτήματα για ρυθμίσεις που έρχονται στο Επιμελητήριο, εξετάζονται, αξιολογούνται και ικανοποιούνται από την διοικητική επιτροπή, δηλαδή τους ίδιους.
Παράλληλα, όμως, εγείρεται και ζήτημα νομιμότητας, καθώς σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές που είχα εγώ ο ίδιος με Προέδρους άλλων Επιμελητηρίων της χώρας, μού διαβεβαίωσαν ότι αυτή η πρακτική έχει καταργηθεί και επομένως δεν εφαρμόζεται.
Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι από αυτές τις εξελίξεις και είναι προφανές ότι κάτι τόσο σοβαρό και μη ηθικό δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.
Επιπλέον, θέλω στο σημείο αυτό να τονίσω το γεγονός ότι, όταν προ ενός μήνα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Δ/ντη του Επιμελητηρίου Σερρών, προκειμένου να του ζητήσω περαιτέρω διευκρινίσεις επί του θέματος αυτού, ο ίδιος μου απάντησε ότι ως διακανονισμός νοείται το 50% της οφειλής κάποιου μέλους προς το Επιμελητήριο και πάντως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ένα ποσό των 10 ευρώ.  Πιο απλά, δεν υπάρχει σαφές και συγκεκριμένο πλαίσιο στους διακανονισμούς , δεν καθορίζεται το ύψος του ποσού και άρα ζημιώνεται οικονομικά το ίδιο το Επιμελητήριο. 
Φυσικά και είμαστε υπέρ των διακανονισμών με στόχο την διευκόλυνση των μελών, όμως είμαστε κατά των προεκλογικών διακανονισμών για την εξυπηρέτηση των ημετέρων τους.
Για εμάς στην παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης και επομένως είναι φυσικό να εκφράζουμε την ενόχλησή μας για αυτήν την πρακτική που επέλεξε να ακολουθήσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Βέβαια, όσο και αν προσπαθήσαμε να πείσουμε για έναν πολιτισμένο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα δεν βρήκαμε απήχηση από την άλλη πλευρά. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε τους εκλογικούς καταλόγους, παρά μόνο με παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών.
Θα κλείσω την σύντομη επικοινωνία μας με την βαθειά πεποίθηση ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές των εκλογών του Δεκέμβρη και καλώ για μία ακόμη φορά την επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα του Ν. Σερρών να συμπλεύσει με την παράταξη «Επιμελείς Σέρρες».
Σας Ευχαριστώ

Στον παρακάτω σύνδεσμο τα όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής του ''ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ'' κο Βασίλη Καλαϊτζίδη
 Επιμελείς Σέρρες: «Προεκλογικοί Διακανονισμοί» 18.10.2017 https://youtu.be/jO1o14LEA70


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:


Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Επιμελείς Σέρρες: Νέες θέσεις εργασίας - Οι Σερραίοι μένουν στις Σέρρες


Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Επιμελείς Σέρρες: Οι Σέρρες στον χάρτη των ΠΟΠ – ΠΓΕ


Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Επιμελείς Σέρρες: Σημαντική Υπενθύμιση


Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

''ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ'' - Το Επιμελητήριο θα πρέπει να είναι για όλους

 

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

‘’ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ’’ – Αnuga 2017, Καμία πλέον χαμένη ευκαιρία για το Νομό Σερρών


Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

“ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ” : «ΟΧΙ» στην αφισορύπανση και στα ενοχλητικά sms κατά τον προεκλογικό επιμελητηριακό αγώνα

 

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Επιμελείς Σέρρες: Διαδικαστικά Εκλογών ΕΒΕΣ

Κοντά στους εκθέτες της 3ης Ser-Expo ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Βασίλης Καλαϊτζίδης

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού ''ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ'' στα εγκαίνια της ''Serexpo 2017''

Στο πλευρό της ΟΕΒΕΣ ο Β. Καλαϊτζίδης


Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση B. Καλαϊτζίδη με τον πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Γιώργο Καββαθά


Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Βασίλης Καλαϊτζίδης: «ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ SEREXPO 2017»

 

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Επιμελείς Σέρρες - Συνέντευξη Τύπου – Παρουσίαση


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.