Sunday, October 29, 2017

Η Ροδόπολη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Του Χρήστου Κατσαρού
Σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα έλαβε χώρα η εκδήλωση για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ροδόπολη Σερρών.
Η Φλόγα που θα ταξιδέψει στην μακρινή πόλη Πιόνγκτσανγκ της επαρχίας Γκάνγουον της Νότιας Κορέας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, που θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου , έφτασε στις 28-10-17, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, στις 12:20 μ.μ. στη Ροδόπολη, όπου έγινε δεκτή με τιμές από τις αρχές του τόπου σε μια πάνδημη συγκέντρωση των πολιτών, καταχειροκροτούμενη κάθε φορά που περνούσε από μπροστά τους.
Αρχικά την δάδα παρέλαβε και άναψε από την εστία αφής η λαμπαδηδρόμος Μαρία Αραμπατζή, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ροδόπολης, από τα Άνω Πορόια, η οποία μετέφερε τη φλόγα ως την εξέδρα των επίσημων, όπου την υποδέχτηκε εκπρόσωπος του Δήμου Σιντικής και όπου τελέστηκε εκ νέου στην εστία η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στην συνέχεια έγινε τόσο η ανάκρουση του ολυμπιακού ύμνου όσο και των εθνικών ύμνων της Ν. Κορέας και της Ελλάδας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και την χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν βαρύνει οικονομικά τον ελληνικό λαό καθώς στηρίζεται πλήρως σε χορηγίες και ότι όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν ακούραστα καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής αφής και μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Δήμου Σιντικής και Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Κερκίνης, κ. Κωνσταντίνος Νικηφόρου, τόνισε την οικουμενική απήχηση της Ολυμπιακής Φλόγας που συμβολίζει την προσπάθεια για νίκη, την ειρήνη, την συμφιλίωση των λαών και την ελευθερία, άξιες που συνδέουν τον Ελληνισμό με τον λαό της Ν. Κορέας.
Κατά την τελετή έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από  τον Αντιδήμαρχο Κερκίνης, Κώστα Νικηφόρου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροδόπολης, Νίκο Μπελελή, προς τον Νοτιοκορεάτη εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων «PYEONG – CHANG 2018», κ. Γιουντζού Χόνγκ και προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, κ. Αθανάσιο Βασιλειάδη, στους οποίους προσέφεραν δύο καλάθια με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και αντίστοιχα δέχθηκαν από αυτούς μια μικρογραφία της Ολυμπιακής δάδας και μία προτομή, πιστό αντίγραφο προτομής από το μουσείο της Ακρόπολης.
Κατόπιν, την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε ο Ροδοπολίτης λαμπαδηδρόμος, Ζάχος Αραμπατζίδης, μαθητής του Γενικού Λυκείου Κάτω Ποροΐων, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει τη δάδα έξω από τη Ροδόπολη και να ανάψει την εστία αφής στο όχημα που μετέφερε την Φλόγα στον επόμενο προορισμό της, ώστε να συνεχιστεί στο Σιδηρόκαστρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στον κόσμο η διαδρομή του πανανθρώπινου αυτού συμβόλου της ειρήνης και του φωτός της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Πολλά συγχαρητήρια για τη οργάνωση της εκδήλωσης αξίζουν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροδόπολης, κο Νικόλαο Μπελελή, και στον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης του Δήμου Σιντικής, κο Κωνσταντίνο Νικηφόρου, αλλά και σε όλους και όλες που εθελοντικά και άνευ αμοιβής βοήθησαν με την παρασκευή εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, τον στολισμό των τραπεζιών και των δώρων και τις εικαστικές παρεμβάσεις τους.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδόπολης ‘‘ Η Πρόοδος’’  και στην τοπική Φιλαρμονική υπό την διεύθυνση του πατρός Δημητρίου Μιμίκου που κάλυψε μουσικά την εκδήλωση.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η πολύτιμη συμβολή και παρουσία των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας της περιοχής και των μαθητών τους στην εκδήλωση.


Η Ροδόπολη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα 28.10.2017 https://youtu.be/CwXm18YwaXw















Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση: 






































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
ΤΗΛ: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.