Wednesday, December 20, 2017

Σπύρος Τσαρτσίδης: ΟΙ 10 ΕΝΤΕΚΑΧΡΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα μεγάλο μπράβο κι ένα θερμό ευχαριστώ στους 11χρονους μαθητές της Ε΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου Κυριάκο, Δημήτρη, Πέτρο, Κώστα, Μιχάλη, Σπύρο, Δημήτρη, Μάριο, Αντώνη και Γιώργο για το μάθημα που μας δίνουν με την ενασχόλησή τους με την Ιστορία γυρίζοντας μια ταινία στο Ρούπελ.
Συγχαρητήρια και στη δασκάλα τους που είχε την έμπνευση και τους μετέδωσε το μεράκι και τον ενθουσιασμό της. Η Βασιλική Ντικπασάνη έγραψε το σενάριο και ως σκηνοθέτης επέβλεψε τα γυρίσματα.


Δεν είναι η πρώτη φορά.
Το μάθημα της Ιστορίας το διδάσκει η συνάδελφος Βασιλική "ζωντανά" όπως π.χ. στην επέτειο της 25ης Μαρτίου 2017 με τα ίδια παιδιά ως Δ΄ Δημοτικού ανέβασαν το θεατρικό "Ο Μικρός Μπουρλοτιέρης" !
Επίσης πρόπερσι με την μαθήτριά της Σοφία Παζώνη κέρδισαν τον διαγωνισμό του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη και έτσι βρέθηκαν στην αναβίωση της απόβασης στη Νορμανδία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Ελληνικό Στρατό και ειδικά στην Διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό του 567 ΤΠ (υπεύθυνο για το Ρούπελ) ποτ με τη δική τους συνδρομή πετυχαν τα παιδια τον σκοπό τους.
Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Φίλων του Οχυρού Ιστίμπεη και ειδικά στον πρόεδρο Τάτσιο Γεώργιο για την δράση τους με τον διαγωνισμό αλλά και τόσες άλλες δραστηριότητες που κρατάει αξεχαστη την Ιστορία.
Τέλος ένα ευχαριστώ και στον πατέρα μου Μιχάλη Τσαρτσίδη που με το έργο του το ομώνυμο Πολεμικό Μουσείο έδωσε τη δυνατότηα στα μικρα αυτα παιδιά να φορέσουν τις αυθεντικές στολές και να κρατησουν τα γνησια όπλα που πολέμησαν στο Ρούπελ το 1941!!


Φωτο 1,2

Οι 11χρονοι μαθητές αφού τους ετοίμασα κατευθύνονται στο οχυρό για το γύρισμα

Φωτο 3

Οι ίδιοι μαθητές στο θεατρικό "Ο Μικρός Μπουρλοτιέρης" με την δασκάλα τους

Φωτο 4

Η Βασιλική με την μαθήτριά της Σοφία στη Νορμανδία

Φωτο 5

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο "Μιχάλης Τσαρτσίδης" δείχνει σε επισκέπτες του Ρούπελ εναν αναβιωτή με την στολή και τον οπλισμό του έλληνα στρατιώτη του 1940-41

Φωτο 6 

Ο Μιχάλης Τσαρτσίδης κατά την απονομή βραβείου-επαίνου από τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη για την προσφορά του στον τόπο με το έργο του το ομώνυμο Μουσείο.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.