Thursday, December 21, 2017

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στις Σέρρες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 3 άτομα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές
Διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, επιχειρήσεις και άλλους χώρους, αφαιρώντας οχήματα, χρηματικά ποσά, εργαλεία, καπνικά προϊόντα, εμπορεύματα κ.α.

Η συνολική λεία τους ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, ενώ περιλαμβάνει και 17 οχήματα, 16 από τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.


Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (20 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 20, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν το τελευταίο διάστημα συστηματικά κλοπές οικιών, επιχειρήσεων και οχημάτων, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες και ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα το διάστημα από 20-09-2017 έως 24-10-2017, ενέχονται σε 25 διαρρήξεις - κλοπές και απόπειρες κλοπών από σπίτια, αυλές σπιτιών, αποθήκες, επιχειρήσεις και καταστήματα, τα οποία είτε παραβίαζαν είτε εισέρχονταν σε αυτά από ανασφάλιστα σημεία, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω διάστημα διέπραξαν 17 κλοπές αυτοκινήτων, φορτηγών και δικύκλου, τα οποία κατά περίπτωση χρησιμοποιούσαν για την τέλεση και άλλων κλοπών, ενώ τα 16 από τα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι ενέχονται σε 49 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.