Saturday, December 23, 2017

Συνάντηση της ΥΜΑΘ με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Αθήνα

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στο γραφείο της τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Αθήνα, κ. Pyykko, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων ανεξαρτησίας της χώρας του.


Η κα Υφυπουργός εξέφρασε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να δοθεί μία λύση στην εκκρεμότητα με το ζήτημα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ., τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη διατήρησης του αλληλοσεβασμού της ιστορίας και της εθνικής ταυτότητας των λαών. Όσον αφορά στο ζήτημα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., η Υφυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η ελληνική πλευρά στη διαδικασία αυτή, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε και θα σέβεται τις διεθνείς συνθήκες.
Λόγος έγινε, ακόμη, και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης, δεδομένης και της απροθυμίας πολλών κρατών μελών της Ε.Ε. να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.  Τέλος, η κα Κόλλια εξέφρασε την ανάγκη ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας που είναι εφικτή λόγω των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων που εκμηδενίζουν τη γεωγραφική απόσταση.
Ο Πρέσβης της Φινλανδίας εκδήλωσε με τη σειρά του το ενδιαφέρον του για το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων, διατυπώνοντας τη συμφωνία της Φινλανδίας με την ένταξη νέων χωρών στην Ε.Ε. εφόσον πάντα αυτές θα πληρούν τους όρους που αυτή θέτει.
Τέλος, ο κ. Pyykko σημείωσε τον ενεργό ρόλο της χώρας του στη FRONTEX, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος. Εξέφρασε, τέλος, την προθυμία της Φινλανδίας να συνεργαστεί μελλοντικά με την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.