Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Απόφαση «βόμβα» για τα φαρμακεία! Πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος

- Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τα φαρμακεία μετά από απόφαση του υπουργείου Υγείας - Πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος - Θα μπορεί όποιος θέλει να ανοίγει φαρμακείο χωρίς να χρειάζεται να είναι φαρμακοποιός
Με μία τροπολογία το υπουργείο Υγείας βάζει «φωτιά» στον κλάδο των φαρμακοποιών μιας και πλέον απελευθερώνεται πλήρως το συγκεκριμένο επάγγελμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη (20.12.2017) θα μπορεί όποιος θέλει να ανοίξει φαρμακείο χωρίς να χρειάζεται να είναι φαρμακοποιός .
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «άδεια φαρμακείου» χορηγείται:


  • Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
  • Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
  • Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».
Πάντως, η τροπολογία παραπέμπει σε Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ είναι αποτέλεσμα πιέσεων των Θεσμών.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παράλληλα, όσον αφορά το εταιρικό πλαίσιο, θεσπίζει ότι ο κάτοχος άδειας μπορεί να λειτουργήσει το φαρμακείο, είτε ως ατομική επιχείρηση, είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.
Το ΣτΕ είχε ακυρώσει προηγούμενη απόφαση για τα φαρμακεία
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης καθώς είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και τα θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ρυθμίζονται μόνο με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να μην υπάρχει νομικό κώλυμα.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.