Wednesday, December 20, 2017

Συμμετοχή του ΑΝΥΠ Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκη στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης συμμετείχε στην παρουσίαση της «Ετήσιας Έκθεσης Επιχειρηματικότητας 2016-2017: Σε κάμψη η νέα επιχειρηματικότητα» του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Στην ομιλία του, αλλά και κατά τη συζήτηση της στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, ο Αν. Υπουργός τόνισε τη σημασία του νέου παραγωγικού προτύπου της «Οικονομίας της Γνώσης» για την ανάπτυξη της χώρας, που βασίζεται σε καινοτόμες επιχειρήσεις με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.


Το γεγονός και μόνο, τόνισε ο Κώστας Φωτάκης, ότι το 2016 αυξήθηκε κατά 28,7 %, δηλαδή κατά 161 εκευρώ, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις δαπάνες για την Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), αποτελεί σαφή ένδειξη μιας υγιούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας που αναδύεται στην χώρα, στον αντίποδα των αναποτελεσματικών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών πρακτικών του παρελθόντος.

Αυτό το καθοριστικό στοιχείο, επισήμανε ο Αν. Υπουργός, αντίθετα με τις εντυπώσεις που προκαλεί ο τίτλος της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΟΒΕ περί κάμψης της νέας επιχειρηματικότητας,  αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει πλέον διαμορφωθεί στον επιχειρηματικό κόσμο ώστε η καινοτομία να αποτελεί σημαντικό τμήμα των επενδύσεών του.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.