Friday, December 22, 2017

Γιάννης Μαγκριώτης: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ;

Η κατασκευή των κόμβων ήταν έργο προτεραιότητας από το 2004, όταν ολοκληρώθηκαν οι κόμβοι στο ανατολικό τμήμα της περιφερειακής για τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων.
Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια υπήρξε η απόλυτη αδράνεια και μόνο το 2010 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, ξεκίνησε την μελέτη των έργων και σε χρόνο ρεκόρ την ολοκλήρωσε, εξασφάλισε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περίπου 70 εκ. ευρώ και δημοπράτησε τα έργα στις αρχές του 2012, με την σημαντική βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής.



Στις επόμενες κυβερνήσεις έμεινε το καθήκον να παρακολουθούν και να ελέγχουν την κατασκευή και την ολοκλήρωση τους, που σύμφωνα με τις συμβάσεις έπρεπε να παραδοθούν σε λειτουργία το αργότερο μέσα στο 2015.
Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση ανεπισήμως δηλώνει ότι θα ολοκληρωθούν, μέσα στο 2019, δηλαδή σε υπερδιπλάσιο χρόνο.
Πέρα από τις καθυστερήσεις και την παράταση της ταλαιπωρίας στους διερχομένους και κυρίως στους ανθρώπους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την αύξηση του κόστους κατασκευής τους, γνωρίσαμε και μερικά γραφικά περιστατικά, από τους αρμοδίους κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες.
Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2016 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επαίρονταν ότι αυτός κατασκευάζει τους κόμβους, μέχρι που ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, για να δείξει ότι τρέχει τα έργα, εγκαινίασε ένα μικρό τμήμα της, την υπογειοποίηση της διέλευσης στην Ευκαρπία, χωρίς να αναφερθεί στην αρχή και το τέλος του συνολικού έργου, για ευνόητους λόγους.
Όμως δεν κάλεσε στα εγκαίνια κανέναν από τους προκατόχους του, άλλα ούτε και τον Περιφερειάρχη, παραβιάζοντας και το εθιμικό πρωτόκολλο.
Το αστείο όμως είναι, ότι ο μέχρι τότε κατασκευαστής του έργου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν διαμαρτυρήθηκε για να μην καταλάβει ο κόσμος το μέχρι τότε ψέμα του.
Όμως υπάρχει και μια ακόμη σκοπιμότητα στην στάση του επειδή οι πόροι αντλούνται από το ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας και τα αθροίζει στις συνολικές απορροφήσεις Κοινοτικών πόρων, για να τονίζει σε κάθε ευκαιρία, ότι η Περιφέρεια είναι πρώτη σε απορροφήσεις.
Όλοι οι σημερινοί αξιωματούχοι ευχαριστημένοι και πετυχημένοι και ο κόσμος στην ταλαιπωρία, χωρίς να του λένε γιατί καθυστερούν, πότε και με τι κόστος θα τελειώσουν τα έργα.
Φυσικά η αλήθεια για μια ακόμη φορά κακοποιείται κατάφορα, τα ΜΜΕ το ξέρουν, γιατί τα περισσότερα σιωπούν;



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.