Saturday, December 30, 2017

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Μια λαμπερή διοργάνωση που μπορεί να γίνει θεσμός στην πόλη μας!

«1ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης»
Μια λαμπερή διοργάνωση
που μπορεί να γίνει θεσμός στην πόλη μας!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Παίδων και Εφήβων στις Σέρρες! Οι δύο ιστορικότερες ομάδες μπάσκετ της πόλης μας, ο «Πανσερραϊκός ΚΡΙ ΚΡΙ» και η «Αθλητική Ένωση Σερρών», ένωσαν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με τον σύλλογο «Σερραίες Μανούλες» και τον σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, διοργάνωσαν από κοινού ένα ξεχωριστό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με το σύνθημα: «ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ. . .ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!».
Για δύο ημέρες, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από εκατό νεαροί αθλητές πρωταγωνίστησαν παίζοντας και απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους άθλημα για διττό φιλανθρωπικό σκοπό:


-την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της Δωρεάς Μυελού των Οστών για τον Σύλλογο «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»
-και τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Σερρών.
Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τριών φορέων που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της:
-του Υπουργείου  Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)
-του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών
-και του ΟΠΑΚΠΑ Σερρών
Μάλιστα, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, απεύθυνε στις ομάδες και τους φιλάθλους θερμό χαιρετισμό κατά την τελετή έναρξης δια της εκπροσώπου της κ. Στέλλας Ευθυμιάδου. Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Μ. Χατζημαργαρίτης φρόντισε άψογα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις  όπου διεξήχθησαν οι αγώνες και έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αντίστοιχη και η συνεισφορά του Προέδρου του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού κ. Β. Χατζημιχαηλίδη, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση. Ο Ιατρικός Σύλλογος  Σερρών, με πρωτοβουλία του προέδρου του κ. Αγγ. Βάκαλου, εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κα Αικ. Τζιούρα, η οποία πραγματοποίησε και την ενημερωτική ομιλία για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, τον  Νομίατρο κ. Αν. Αναστασιάδη και τον Ιατρό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Ν. Παπαδόπουλο.
        Την πρώτη ημέρα του Τουρνουά παρούσα ήταν η εξειδικευμένη ομάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών που έδινε τη δυνατότητα εγγραφής των παραβρισκόμενων στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών με λήψη στοματικού επιχρίσματος.  Η συγκίνηση κατά την τελετή έναρξης κορυφώθηκε όταν ένας συμπολίτης μας, κατέθεσε ζωντανά την προσωπική του εμπειρία και τον τρόπο που έσωσε τη ζωή του με τη δωρεά μυελού!
Πλούσιο μπασκετικό θέαμα!
Και το μπασκετικό θέαμα όμως του Τουρνουά ήταν πλούσιο. Αρχικά αγωνίστηκαν μεταξύ τους οι ομάδες από οκτώ φροντιστήρια της πόλης μας: «Άνοδος, «Κατεύθυνση», «Μάθηση», «Μαθητοδρόμιο», «Νόησις», «Πολυδύναμο», «Πρίσμα» και «Πρωτοπορία». Με ένα πρωτότυπο σύστημα διεξαγωγής αγώνων που εμπνεύστηκε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ν. Παπανίκος, οι περισσότεροι από 50 μαθητές που στελέχωσαν τις  οκτώ ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο, τον οποίο τελικώς κατέκτησε πανάξια το «Πολυδύναμο» που αντιμετώπισε στον τελικό την «Άνοδο». Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στις  δύο Σερραϊκές ομάδες, οι οποίες αναμετρήθηκαν με τις φιλοξενούμενες από τη Θεσσαλονίκη, την ιστορική Χ.Α.Ν.Θ. και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Στον πρώτο αγώνα η ΑΕΣ με δύο βασικές ελλείψεις λόγω τραυματισμών στις νευραλγικές θέσεις  του «play maker» και του «center» δεν τα κατάφερε απέναντι στον πανίσχυρο Μαντουλίδη και ηττήθηκε με σκορ 43-80. Αντίθετα, ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι υπέταξε τη μαχητική Χ.Α.Ν.Θ. με 70-51.
Τη δεύτερη ημέρα του Τουρνουά αγωνίστηκαν μεταξύ τους οι νικητές και οι ηττημένοι των πρώτων αναμετρήσεων. Ο Μαντουλίδης επιβεβαίωσε την ισχύ του και επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού Κρι Κρι  (76-85), ενώ ΑΕΣ και ΧΑΝΘ αναδείχθηκαν ...ισόπαλες(!), αφού μετά τον κανονικό αγώνα (46-46) και την πρώτη παράταση (53-53) η αναμέτρηση διακόπηκε λόγω έλλειψης χρόνου, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπρεπε να επιστρέψει στη βάση της.
Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου και τίμησαν με την παρουσία τους καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑΘ, κ. Ν. Νικολόπουλος και ο υπεύθυνος ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ. Ν. Κεραμέας.
Η λαμπερή Χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή του μπάσκετ και του εθελοντισμού διεξήχθη χάρη στο μεράκι και τη συνεργασία όλων των συντελεστών της. Η διοίκηση του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» που ήταν σύσσωμη παρούσα, απένειμε ευγενικά ένα αναμνηστικό δίπλωμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι εθελοντές και οι χορηγοί
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκδήλωση προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ο Σύλλογος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Σερρών που δια των μελών κ.κ. Δ. Δημάδη (διαιτητή Α1), Ι. Δαρνάκα και Ν. Ορφανόπουλου εκπροσωπήθηκε επάξια, οι Κριτές Καλαθοσφαίρισης Ν. Σερρών με επικεφαλής  τον κομισάριο κ. Α. Γιαβρή, η κ. Χ. Παπαφράγκου από το «STUDIO FOTOγραφίας» και το «Ράδιο Ε» - 103FΜ ως χορηγός επικοινωνίας.
Αξιοσημείωτη φυσικά και η προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά! Ορισμένες από τις μεγαλύτερες σερραϊκές επιχειρήσεις συνεισέφεραν ουσιαστικά στη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου Τουρνουά: «Κρι Κρι», «Θέρμη», «Βέρρος Κ.», «Νέκταρ»,  «S&S Donuts» και «Γατίδης Fresh» ήταν όλοι εκεί!
Τέλος, σημαντική ήταν η συνεισφορά όλων των δημοσιογράφων της πόλης και του νομού μας στην προβολή της εκδήλωσης και του σκοπού αυτής, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έβαλαν εξαρχής τον «πήχη» ψηλά σε αυτό το εγχείρημα. Μετά το πέρας της, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων της ΑΕΣ και του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ δήλωσαν σύσσωμοι την επιθυμία τους, το Τουρνουά να διεξήχθη και του χρόνου με περισσότερες ομάδες και τον απώτερο σκοπό τους να καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη



  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.