Saturday, December 30, 2017

Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ, www.popsm.gr ) με την στήριξη των Παμμεκδονικών Ενώσεων ανά τω κόσμω αντιδρά ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην προοπτική να υπάρξει σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων με χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Στις 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε με επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια καλά μελετημένη καμπάνια με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ στο οποίον επιδόθηκε ψήφισμα από 205 Πολιτιστικούς Συλλόγους ντόπιων Μακεδόνων. Το συντονιστικό όργανο απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ, των Παμμακεδονικών Ενώσεων όλης της γης, του International Hellenic Association (ελληνοαμερικανική οργάνωση με μέλη 3000 ακαδημαικούς και προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο) και η Ομάδα 21 (με έδρα την Θεσσαλονίκη).
Στο πλαίσιο της καμπάνιας το ΠΡΩΤΟ στάδιο αφορά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Αυτό επιτυγχάνεται με:


1.   Συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα www.onomasia.gr όπου οι Έλληνες υπογράφουν μαζικά ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό (όπως προβλέπει το Σύνταγμα) για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η Βουλή εκτραπεί από την απόφαση των πολιτικών Αρχηγών του 1992.
2.   Στην παραπάνω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε τους 60 χορηγούς επικοινωνίας οι  οποίοι αποδέχθηκαν την προώθηση της καμπάνιας. Το τηλεοπτικό σποτ μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=su8xAFcJ19E
3.    Συνεργασία με ΟΛΕΣ τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας. Πράγματι οι Μητροπολίτες είναι στο πλευρό μας.
4.   Περιφερειακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πολεις της Μακεδονίας για ενημερωση-ευαισθητοποίηση του κόσμου. Την Τετάρτη 3 Ιαν ξεκινάμε από τη Σκύδρα και θα καταλήξουμε στην κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει μετά πό έναν μήνα.
5.   Δεχόμαστε αποφάσεις συμπαράστασης από όλες τις Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Συλλόγων (Θρακιώτες, Κρήτες, Επτανήσιουςκτλ)
6.   Με επίσημο αίτημα προς ΟΛΟΥΣ (σύνολο 59) τους Δήμους της Μακεδονίας ζητήσαμε την έκδοση ψηφισμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων για στήριξη της καμπάνιας και απαίτηση για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην οριστική ονομασία των Σκοπίων. Ήδη 10 Δήμοι έχουν εκδώσει ΘΕΤΙΚΑ ψηφίσματα και ακολουθούν κι άλλοι. Το σύνολο των ψηφισμάτων θα κατατεθούν στην πολιτική ηγεσία ως ΕΠΙΣΗΜΗ απόφαση/αίτημα του ΕΛληνικού λαού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοήσει κάτι τέτοιο. ΣΑς στέλνουμε ενδεικτικά το ψήφισμα του Δήμου Αμφίπολης!
7.   Στα τέλη Ιανουαρίου το συντονιστικό όργανο της καμπάνιας θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Χώρας.
Σας ζητούμε να συμβάλλετε στην ύστατη προσπάθεια των γηγενών Μακεδόνων να διεκδικήσουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Δυναμώστε τη φωνή της αλήθειας. Υπογράψτε στο www.onomasia.gr και βοηθείστε τους γνωστούς σας να υπογράψουν κι αυτοί.
Για το ΔΣ της ΠΟΠΣΜ
Με τιμή
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ

τηλ. 6983498377

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.