Wednesday, December 20, 2017

Δήλωση Τομ. Υποδ. & Μεταφορών Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψη στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, για να διαπιστώσει πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε αυτές.


Μαζί με τους βουλευτές του κόμματος κ.κ. Μ. Σαλμά και Κ. Καραγκούνη, πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τους Δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγρινίου. Επίσης, επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Χρυσοβεργίου και Ζευγαρακίου, αλλά και το κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας.

Σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Καραμανλής τόνισε –μεταξύ άλλων– τα εξής:

«Μια τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να γίνεται ποτέ αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Στόχος της επίσκεψής μου είναι η λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για το μέγεθος της ζημιάς. Το ίδιο θα περίμενε κανείς να είχε κάνει και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, θα δινόταν στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Τελικά, όμως, φαίνεται ότι θα υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση και το έργο θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2018, αφού προγραμματίζεται να ακολουθηθεί χρονοβόρα διαγωνιστική διαδικασία.


Όπως ξέρετε, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε πάντα να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Πέρα από την κριτική, καταθέτουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ζητάμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο αλλά να ακολουθήσει άμεσα το ευέλικτο πλαίσιο που προβλέπεται για τις φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του ΠΔ 60/2007 και το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, που επιτρέπουν μέσω «fast track» διαδικασίας να συναφθούν συμβάσεις με διαδικασία διαπραγμάτευσης, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τη γραφειοκρατία!»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.