Tuesday, May 12, 2020

Κώστας Μπούμπας: « Πρόσληψη μονίμων καθαριστριών στα σχολεία »

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, με θέμα: « Πρόσληψη μονίμων καθαριστριών στα σχολεία »
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
ΑΘΗΝΑ , 07/05/2020
  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών
              Προς:  Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο
            ΘΕΜΑ: « Πρόσληψη μονίμων καθαριστριών στα σχολεία »
  Κύριε Υπουργέ, Όπως πληροφορούμαστε, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., επεσήμανε, πρόσφατα, την ανάγκη τήρησης αυξημένων μέτρων υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, στα σχολεία, χρειάζεται συχνός και ενδελεχής καθαρισμός των επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (πόμολα, βρύσες, τουαλέτες), όπως και των αντικειμένων κοινής χρήσης (μπάλες, πληκτρολόγια υπολογιστών κ.α.). Ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα. Καθίσταται, επομένως, προφανές ότι, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής, χωρίς την αναγκαία παρουσία του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Διαφορετικά, η μη πρόσληψη μονίμων καθαριστριών αποτελεί έναν ικανό λόγο για να μην ανοίξουν τα σχολεία, την φετινή χρονιά, αφού, τα εν λόγω, υπό συνθήκες απουσίας καθαριστριών κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, θα αποτελέσουν υγειονομικές «βόμβες» για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Προτίθεσθε να προβείτε στην στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων, τόσο των Σχολείων Τυπικής Ανάπτυξης όσο και των Ειδικών Σχολείων, με προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης, το οποίο θα υπόκειται σε υποχρέωση παρουσίας και παροχής έργου, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κάθε σχολείου και όχι μόνο μετά την λήξη των μαθημάτων, αφού, μόνον έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς;
Ο ερωτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπούμπας

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.