Friday, December 1, 2017

Συνάντηση μελών της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ με τα Μέλη του ΣΕΒΙΠΑ

Συνάντηση με τα Μέλη του ΣΕΒΙΠΑ είχαν ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. Γιώργος Ρώρος και τα Μέλη αυτής κ.κ. Κώστας Βουκελάτος και Γιάννης Τζερμπίνος.  
Τα Μέλη του συνδυασμού ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανική Ζώνη σχετικά με τις υποδομές (φυσικό αέριο, νερό, φράγμα Πείρου – Παράπειρου, συγκοινωνία, σύνδεση με τρένο κλπ).
Ο συνδυασμός μας κατέθεσε τις απόψεις του για τα μεγάλα αυτά θέματα και παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας που έχει την ευθύνη, γιατί στη διάρκεια των  6 ετών δεν έφερε σε συζήτηση τα θέματα της βιομηχανικής ζώνης καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τον Νομό, για να καταστρωθεί πλάνο και στρατηγική διεκδίκησης.
Το μέλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που εκπροσωπεί τη Βιομηχανική Ζώνη κ. Γιάννης Τζερμπίνος είχε επισημάνει επανειλημμένως τα θέματα της Βιομηχανικής Ζώνης στα ΔΣ. Δυστυχώς αυτό καταδεικνύει το έλλειμμα πολιτικής της απερχόμενης διοίκησης που αναλώθηκε σε διοικητικά συμβούλια τυπολατρείας.
Είμαστε σταθερά υπέρ  μίας νέας πορείας προωθώντας:

  • Τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τα μέλη.
  • Την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων στην πολιτεία για ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας και στήριξης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.
  • Την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας και στην ανασυγκρότηση της παραγωγής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
  • Τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για την αναβάθμιση της εταιρικής ευθύνης έναντι των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος
  • Τη δυναμική συμβολή στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα επιμελητήρια μπορούν και πρέπει να γίνουν σημαντική δύναμη υποστήριξης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, με:

  • Την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε θέματα όπως η πληροφόρηση για τεχνολογικές αλλαγές, τάσεις αγοράς, εξωστρέφειας, αναπτυξιακών προοπτικών, ενσωμάτωσης των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης .
  • Τη προώθηση και υλοποίηση μέτρων υποστήριξης της ανασυγκρότησης της επιχειρηματικότητας (εξωδικαστικός συμβιβασμός, κατάρτιση ,ενίσχυση της πληροφόρησης και διευκόλυνση της πρόσβασης σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ανάπτυξη συνεργειών ,πρωτοβουλίες για δημιουργία cluster κ.α).
  • Την επεξεργασία και προώθηση προτάσεων για την ουσιαστική βελτίωση του πλαισίου φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής που θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, υπέρβαση των καθυστερήσεων στην επιστροφή ΦΠΑ, περαιτέρω χαλάρωση των capital-controls, καθιέρωση ακατάσχετου στον επαγγελματικό λογαριασμό, αύξηση της παροχής ρευστότητας, μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
  • Την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης με άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, αναδιαμόρφωση της σχέσης της δημόσιας διοίκησης με την επιχειρηματικότητα, καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου, προώθηση ενός σχεδίου αναβάθμισης της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών.

Τέλος, επειδή ο συνδυασμός μας ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  είχε προτείνει debate προκειμένου η συζήτηση να επανέλθει στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και του Νομού και επειδή οι ανούσιοι μονόλογοι που δημοσιεύονται μοιάζουν με κοκορομαχίες γύρω από την καρέκλα, προτείνουμε σε όλους τους συνδυασμούς τη διεξαγωγή debate την Τετάρτη 3/12/2017 στο Επιμελητήριο Αχαΐας με δημοσιογράφους από τα ΜΜΕ που έχουν εκδηλώσει έως σήμερα το ενδιαφέρον τους για το debate, μετά την άρνηση της πρότασής μας από την ΕΣΗΕΠΗΝ. Παρακαλούμε για την άμεση, δημόσια απάντησή τους.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.