Wednesday, October 16, 2019

Καλοσωρίζουμε για 11η χρονιά τον χειμώνα στο «Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων» στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών

Για 11η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου «Ο Άγιος Αθανάσιος», καλωσορίζει τον χειμώνα με το «Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων», το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στο γήπεδο του Αχλαδοχωρίου.
Για πρώτη φορά φέτος, η διάρκεια της εκδήλωσης είναι διήμερη, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ντόπιους και ξένους επισκέπτες ν’  ανηφορίσουν προς το Αχλαχοχώρι και να γνωρίσουν τα τοπικά  προϊόντα (κηπευτικά, μελισσοκομικά, οινοποιητικά, τυροκομικά, αρωματικά φυτά, μαρμελάδες, γλυκά, άλευρα κ.α), χωριών της κοιλάδας του Κρουσοβίτη.
Στη διάρκεια του διημέρου, θα προσφερθούν στους επισκέπτες δωρεάν σούπα λαχανικών, φασολάδα (μαγειρεμένη από τον σεφ Νίκο Γάλβα),  ζωμωτό ψωμί στον ξυλόφουρνο, ενώ θα διατίθενται κρεατικά της ώρας στο μαγκάλι.
Στις παράλληλες δράσεις του Σαββάτου 2/11/2019, περιλαμβάνονται :


·       Εργαστήρι παραδοσιακής πίτας
·       Γλέντι με το  μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες»
·       Παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Ποντίων Σερρών «Εύξεινος Λέσχη» και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Γονίμου «Μπρούσνα»

Την Κυριακή 3/11/2019 τι πρόγραμμα περιλαμβάνει  :
·       Γλέντι με το παραδοσιακό σχήμα «Σίρρις»
·       Παραδοσιακούς χορούς από τμήματα του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (Χαλάστρα), του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Δήμου Θέρμης και του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.

Το διήμερο της εκδήλωσης, θα καλύψουν υγειονομικά οι εθελοντές διασώστες της ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής, όπου θα παρουσιάσουν και  βασικές Πρώτες Βοήθειες σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται Παράλληλα θα υπάρξει δημιουργική απασχόληση για παιδιά
Υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης δίπλα στο χώρο της εκδήλωσής, ενώ διατίθενται και οι αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Καρυδοχωρίου, για επισκέπτες που θα ήθελαν να διανυκτερεύσουν με δικά τους μέσα (υπνόσακους κ..α) .

10ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων στο Αχλαδοχώρι 4.11.2018 https://youtu.be/5Ko8WPTx0uI


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.