Tuesday, October 22, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: Λάθος το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυθέρνησης. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:


«Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το μισθολογικό κόστος εμμένοντας στο ιδεολόγημα ότι αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα όταν μειώνονται οι μισθοί. Αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στο επίπεδο διαβίωσης, αγνοεί τις συνέπειες που θα έχει ανοίγοντας νέους δρόμους μετανάστευσης για τους νέους επιστήμονες που θα βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς στο εξωτερικό. Παράλληλα αρνείται την πολύ σοβαρή δουλειά που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε επίπεδο Νομών και Περιφερειών προκειμένου να αποφασιστούν διακριτά σχέδια ανάπτυξης για κάθε περιοχή στη βάση των πλεονεκτημάτων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Περιφέρειας. Πρακτικά νομοθετεί για μια ακόμη φορά με κριτήριο κυρίως το λεκανοπέδιο της Αττικής και αδιαφορεί για περιοχές όπως ο Νομός Σερρών. Ειδικά για το Νομό Σερρών που αυτή τη στιγμή είναι ο φτωχότερος Νομός της χώρας, ελλοχεύει ο κίνδυνος πραγματικής και μεγάλης υποτίμησης των μισθών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων ανεξάρτητα από τα προσόντα τους και την εμπειρία τους. Αυτό το ενδεχόμενο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της τοπικής οικονομίας και της αγοράς των Σερρών. Οι ειδικές τοπικές συμβάσεις ανοίγουν τον δρόμο όχι για την ανάπτυξη αλλά για την μετακίνηση μεγάλων ομάδων πληθυσμού εντός και εκτός της χώρας. Ο Νομός Σερρών χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις, πραγματικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, ένα αναπτυξιακό σχέδιο σαν και αυτό που σχεδιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, για την διαμόρφωση μικρών μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης των εξαιρετικών σερραϊκών προϊόντων, για τη δημιουργία επαγγελματικών συνεργειών που θα πολλαπλασιάσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων και θα αυξάνουν τα εισοδήματα όλων όσων δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στο Νομό. Ο τόπος μας έχει προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν εδώ οι κάτοικοι και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή και άλλων, με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας». 

Ο Λευτέρης Αβραμάκης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής 21.10.19 https://youtu.be/eO5WcYG6tlE

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.