Saturday, October 26, 2019

Καταληκτική ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, για το Ν/Σ "Επενδύω στην Ελλάδα"


Η καταληκτική ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.  Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, για το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα» (24.10.2019).

Καταληκτική ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στη Βουλή, για το Ν/Σ "Επενδύω στην Ελλάδα" https://youtu.be/wUZlWYXXBWc





«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Έχω τη μεγάλη χαρά, αλλά και τιμή να ζητήσω από το Σώμα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που εισηγείται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και που σκοπό έχει να κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. 
Ο κύριος Δρίτσας, ο οποίος ήταν ο τελευταίος ομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ, συνόψισε την κριτική της αντιπολιτεύσεως με μία φράση ολίγον περιπαικτική προς εμένα. «Που πας, ρε καραμήτρο», ήταν η φράση του κυρίου Δρίτσα, ως προς το νομοσχέδιο και την αναπτυξιακή προοπτική του, αλλά και τη στρατηγική της νέας κυβερνήσεως. Θα ήθελα να του πω, ότι θα έπρεπε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, όσο και ο ίδιος προσωπικά, να είναι εξαιρετικά προσεκτικός όταν αναφέρεται με κριτικό τρόπο για ζητήματα ανάπτυξης στη δική μας παράταξη. 
Και λέω απλώς μία ιστορία. Ήμασταν σε αυτή τη Βουλή 10 χρόνια πριν, όταν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση του Λιμένος του Πειραιώς και στην είσοδο της COSCO στον Λιμένα του Πειραιώς. Τότε το σύνολο της αντιπολιτεύσεως με τον κύριο Δρίτσα προεξάρχοντα, εμάχοντο την ιδιωτικοποίηση αυτή και κατηγορούσαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ότι αυτό το οποίο έκανε ήταν λάθος. 
Δεν περάσανε παρά μόνον 8 χρόνια. Γιατί η ιστορία εκδικείται. Για να γίνει ο κύριος Δρίτσας Υπουργός Ναυτιλίας και να είναι αυτός ο Υπουργός που ιδιωτικοποίησε και το υπόλοιπο λιμάνι του Πειραιώς, δίνοντας τον Ο.Λ.Π. στην COSCO, την εταιρεία για την οποία τότε φωνάζατε. 
Όταν λοιπόν κύριε Δρίτσα σας έχει διδάξει η ζωή με τόσο επώδυνο τρόπο, την ήττα των ιδεών σας και τη νίκη των ιδεών της φιλελεύθερης παράταξης, να είστε πιο προσεκτικός. Γιατί αυτό που έγινε, είναι ότι πήρατε την εξουσία και τελικά κυβερνήσατε με τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας και αυτή είναι η μεγάλη ιδεολογική μας νίκη και σας ευχαριστούμε που μας τη δώσατε και εσείς προσωπικά. 
Αυτό το νομοσχέδιο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να συνοψίσουμε λίγο κλείνοντας και τη συζήτηση, δυστυχώς δεν εδέχθη καμία σοβαρή κριτική. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο εάν είχαμε δεχθεί σοβαρή κριτική επί των άρθρων και αν μπορούσαμε από την αντιπολίτευση να πάρουμε ιδέες για να διορθώσουμε άρθρα στα οποία πιθανόν να είχαμε κάνει λάθος. Όμως, δεν συνέβη αυτό. Η συζήτηση ξεκίνησε στην επί των άρθρων συζήτηση στην Επιτροπή με τον κύριο Παππά να καταγγέλλει ένα άρθρο του κυρίου Δραγασάκη, το οποίο δεν είχε διαβάσει. 
Στη συνέχεια, ακούσαμε και από τον κύριο Τσίπρα προ ολίγου τα ίδια αναμασήματα που ακούσαμε 17 φορές αυτές τις δύο μέρες. Περί δήθεν αναπτυξιακών κινήτρων για την εξόρυξη του λιγνίτη, ενώ ρητώς εξαιρείτο ο λιγνίτης από το άρθρο. Ούτε αυτό δεν είχε ακούσει καν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και ήρθε και το επανέλαβε, αδιάβαστος και αυτός. 
Ακούσαμε τον κύριο Τσίπρα να επαναλαμβάνει το ψεύδος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος προβλέπει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εξ’ αυτού προβλέπει την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ όπως κατετέθη το συγκεκριμένο εδάφιο από τον κύριο Γεραπετρίτη προηγουμένως, απεδείχθη ότι η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος λέει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που είπε ο κύριος Τσίπρας.
Επειδή άκουσα δε και το αμίμητο, ότι εδέχθη λέει η κυβέρνησή μας και η παράταξή μας τις πρώτες ρωγμές δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εκλογές κάναμε πριν από 3 μήνες. Μέσα στο ’19 έχετε χάσει σε όλες τις κάλπες που συναντηθήκαμε. Χάσατε τις Βουλευτικές, χάσατε τις Ευρωεκλογές, χάσατε τις Περιφερειακές, χάσατε τις Δημοτικές, χάσατε στους Δικηγορικούς Συλλόγους, τους Ιατρικούς Συλλόγους και ούτω καθεξής. Σε όποια κάλπη σας συναντήσαμε, σας κερδίσαμε και ακόμα μιλάτε για τον Ελληνικό λαό;
Πάρτε το καλά είδηση, χωνέψτε το για να ηρεμήσετε και να κάνετε αντιπολίτευση της προκοπής.  Ο ελληνικός λαός που σωστά είπε ο κύριος Τσίπρας βλέπει και κρίνει, βλέποντας και κρίνοντας επέλεξε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν σας αρέσει αλλά θα αναγκαστείτε να ζήσετε με αυτό τα επόμενα 4 χρόνια. 
Όσον αφορά το γιατί εισηγηθήκαμε αυτό το νομοσχέδιο.  Το είπα και στην πρωτολογία μου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα το επαναλάβω και τώρα κλείνοντας.  Το νομοσχέδιο αυτό θα κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και ευκολότερη.  
Θα την κάνει καλύτερη γιατί συμπτύσσει τους χρόνους που χάνανε οι συμπολίτες μας όταν έκαναν μια επιχείρηση, μια επένδυση, και ήθελαν να πάρουν μια άδεια, ήθελαν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της ελληνικής γραφειοκρατίας σε διάφορα επίπεδα, μην ξαναπούμε όλα αυτά που λέγαμε δυο ολόκληρες μέρες εδώ.
Πάντως είναι βέβαιο ότι μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου οι συμπολίτες μας θα ταλαιπωρούνται λιγότερο, οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την περιουσία τους περισσότερο, οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα όνειρά τους, να φτιάξουν περιουσία στην Ελλάδα, να έρθουν περισσότεροι ξένοι επενδυτές, να κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη.  Αυτό κάνει αυτό το νομοσχέδιο.
Και εσείς που επιλέγετε να το καταψηφίσετε -καταλαβαίνω τους αντιπολιτευτικούς λόγους και δεν θα αναφερθώ ονομαστικά σε συναδέλφους που σέβομαι και αγαπώ- κάνετε λάθος.   Διότι όποιος συνάδελφος δεν ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο είναι σαν να λέει στο συμπολίτη του ακόμα και στον ψηφοφόρο του προτιμώ να μένεις στο έλεος της γραφειοκρατίας, προτιμώ να μην υπάρχουν χρονικοί προσδιορισμοί στην αρχαιολογία, προτιμώ να μην υπάρχουν χρονικοί προσδιορισμοί στην υπηρεσία που σου απαντάει, προτιμώ να μην παίρνεις τα λεφτά σου από τον αναπτυξιακό νόμο γρήγορα αλλά να μένεις και να ταλαιπωρείσαι δυο και τρία χρόνια, προτιμώ να στέκεσαι στην ουρά και να παρακαλάς για μια σφραγίδα και όλα αυτά τα προτιμώ γιατί θέλω να κάνω λέει αντιπολίτευση. 
Αυτό θα πρέπει να πάτε να πείτε εσείς που σήμερα καταψηφίζετε αυτό το νομοσχέδιο.  Εχθές ο Πρωθυπουργός έκανε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια ανακοίνωση που έρχεται ακριβώς να συνταιριάξει με το παρόν νομοσχέδιο. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδος ότι θα υπάρξει αναστολή από την καταβολή του Φ.Π.Α. για τις οικοδομικές άδειες αναδρομικά από το 2006 δημιουργεί ένα ισχυρό κίνητρο στους συμπολίτες μας να αδράξουν αυτή την ευκαιρία και να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. 
Και με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε τους δίνουμε τα εργαλεία για να μπορέσουν αυτό να το κάνουν ευκολότερα και γρηγορότερα. Χάρη λοιπόν στο συνδυασμό αυτής της πολιτικής της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας η ζωή των συμπολιτών μας θα γίνει καλύτερη. 
Κλείνοντας, θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όχι μόνο τους συναδέλφους που πήραν το λόγο και υποστήριξαν το νομοσχέδιο αλλά και όλους τους συναδέλφους υπουργούς γιατί όπως είπα από την πρώτη στιγμή το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι μόνο του υποφαινομένου Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι ένα διυπουργικό νομοσχέδιο του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Περιβάλλοντος, του Υπουργού Εσωτερικών, της Υπουργού Παιδείας, όλων των συναρμοδίων υπουργών, του Υπουργού Εργασίας φυσικά.
Λέτε να ξέχναγα το φίλο μου τον Γιάννη τον Βρούτση;  Ξέρω σας πειράζει ο Γιάννης ο Βρούτσης γιατί σας λέει κατάμουτρα τις αλήθειες που δεν θέλετε να ακούσετε. Διότι σας έφερε το στοιχείο του ενός εκατομμυρίου εκκρεμών συντάξεων όπου κρύβατε από τον ελληνικό λαό και που έτσι φτιάχνατε και τα ψεύτικα νούμερα του πλεονάσματος. 
Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτά δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.  Αυτά όλα ξέρετε για να μην χάνουμε τον χρόνο μας, κρίθηκαν στην κάλπη. Τα είπα, τα ξαναείπα και εσείς κύριε Τζανακόπουλε, που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τα λέγατε κάθε μέρα, τώρα μετράτε τις δικές μου τηλεοπτικές εμφανίσεις. Καλή κατάληξη είναι να μετράτε τις τηλεοπτικές μου εμφανίσεις, δεκτό, σας αξίζει αυτή η κατάληξη. Γιατί;  Διότι τελικά αφού είπατε όσα είπατε στον ελληνικό λαό ο ελληνικός λαός σας έδωσε την απάντησή του.  Και εγώ είμαι εδώ που είμαι και εσείς είστε εκεί που είστε. 
Άρα λοιπόν για να κλείσουμε, με τα μυαλά που κουβαλάτε θα μείνετε εκεί που είστε για πάντα διότι θέλετε να κάνετε τη ζωή των συμπολιτών σας χειρότερη ενώ εμείς θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και για αυτό ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο με υπερηφάνεια, με τιμή, με αξιοπρέπεια για τις ιδέες μας, για τους συμπολίτες μας. 
Θέλω και αιτούμαι τη θετική σας ψήφο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ευχαριστώ πολύ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

1 comment:

  1. Αγαπητοί αιτούντες δανείων

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.