Saturday, October 12, 2019

Γιάννης Μαγκριώτης: Στην κυνικότητα των ημερών υπάρχουν χαραμάδες ηθικής.


Στην κυνικότητα της Άγκυρας και την επιθετική αναθεωρητική της πολιτική στην Συρία και την Κύπρο υπάρχει λίγο φως.
Πρώτα-Πρώτα η αντίδραση με κάθε τρόπο σημαντικού μέρους της διεθνούς κοινότητας.
Στην καιροσκοπική αμφισημία του Τράμπ, ήρθε η αντίδραση του Κογκρέσου με την υποστήριξη και μεγάλου αριθμού Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και Γερουσιαστών, για την ψήφιση νόμου που θα επιβάλλουν αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία.
Η απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία από την Γερμανική κυβέρνηση.


Η κοινή ναυτική άσκηση Γαλλίας-Κύπρου στο θαλάσσιο οικόπεδο 7.
Κρίσιμη θα είναι η προσεχής σύνοδος κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθούν οι οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις στην Τουρκία.
Βέβαια η δεσποτική διοίκηση Πούτιν, αφού έχει διασφαλίσει τον έλεγχο του προτεκτοράτου της, την Δαμασκό, δεν φαίνεται να ενοχλείται από την εισβολή σε Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ, αφού η Άγκυρα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος.
Είναι λίγα βήματα και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να σταματήσουν τον επεκτατισμό της Άγκυρας, πού αν πετύχει στην Συρία θα έχει συνέχεια στην Κύπρο και το Αιγαίο.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την άστοχη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, όπου ανήγγειλε την κοινή ναυτική άσκηση Γαλλίας-Κύπρου, πριν την δημοσιοποιήσουν η δυο χώρες και να προαναγγείλει πιθανή παρουσία και δεύτερης γαλλικής φρεγάτας, όπως και μιας ιταλικής προσεχώς.
Καταλαβαίνω, ότι ένας υπουργός χρειάζεται να ανακοινώνει ευχάριστα πράγματα, είναι όμως πολύ επικίνδυνο να το κάνει ως ρεπόρτερ, ειδικά σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας.

*Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υφυπουργός Υποδομών του ΠΑΣΟΚ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.