Saturday, October 26, 2019

Κώστας Καραμανλής: Τα ονόματα και οι διευθύνσεις που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «Πάτρα-Πύργος» (Video)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για το Πάτρα – Πύργος, το Μετρό Θεσσαλονίκης και τον ΒΟΑΚ. Τι ειπώθηκε στη Βουλή

Αυτό που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το Πάτρα-Πύργος, το οποίο για να "μιλάμε με ονόματα και διευθύνσεις" κόπηκε σε 8 κομμάτια για να βοηθηθεί ο κ. Καλογρίτσας να γίνει καναλάρχης, αν δεν ολοκληρωθεί το 2023 τότε θα απενταχτεί και δεν θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.
Την ίδια κοροϊδία ζούμε με τον σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και με την υποτιθέμενη προκήρυξη - γονατογράφημα του ΒΟΑΚ.
Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε σοβαρά και να μπει ένα τέλος σε αυτή την εικονική πραγματικότητα.
Απόσπασμα από την ομιλία  του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».
Κώστας Καραμανλής: Τα ονόματα και οι διευθύνσεις που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «Πάτρα-Πύργος» 24.10.19 https://youtu.be/I-xSkfYDQiw

(…)


Το Πάτρα-Πύργος, κύριε Βαρεμένε, το βρήκε το κόμμα σας έτοιμο προς δημοπράτηση. Το κόψατε το έργο αυτό για να κάνετε έναν συγκεκριμένο εργολάβο καναλάρχη και εκδότη.
Και επειδή κάποιοι στο κόμμα σας μιλάνε για ονόματα και διευθύνσεις, το όνομα του συγκεκριμένου εργολάβου είναι κ. Καλογρίτσας, τον οποίο και πετάξατε σαν «στυμμένη λεμονόκουπα» όταν δεν σας έκανε τη δουλειά.
Εμείς τι κάναμε; Εμείς επί της ουσίας ήλθαμε και είδαμε ότι αυτός ο άνθρωπος και αυτή η εταιρεία δεν μπορούν να διευθετήσουν το έργο. Το αν, λοιπόν, έχει καθυστερήσει αυτό το έργο θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχει ονοματεπώνυμο. Εμείς είμαστε αυτήν τη στιγμή σε επαφή με την κυρία Vestager για να δούμε λύσεις και να μην απενταχθεί το έργο το 2023, γιατί ούτε αυτό έχουμε πει στον λαό της Αχαΐας και της Ηλείας, ότι δηλαδή αν το έργο δεν τελειώσει μέχρι το 2023, τότε θα το πληρώσουμε εμείς με δικούς μας πόρους.
Το δεύτερο που θέλω να πω είναι σε σχέση με το Mετρό Θεσσαλονίκης. Λυπάμαι, αλλά δεν θέλω να πολιτικοποιήσω το θέμα. Θα πω ένα πράγμα: Οι υπέρογκες αποζημιώσεις στις οποίες αναφερθήκατε επιδικάστηκαν επί δικών σας ημερών και πληρώθηκαν. Επί δικών σας ημερών σας επιδικάστηκαν και πληρώθηκαν πάνω από διακόσια εκατομμύρια στους εργολάβους, επί δικών σας ημερών με το restart δώσατε επτακόσια πενήντα εκατομμύρια στους εργολάβους για να τελειώσουν οι αυτοκινητόδρομοι, αλλά ας αφήσουμε το χθες.
Ας δούμε τι γίνεται σήμερα. Ας σταματήσει αυτή η κοκορομαχία, η οποία νομίζω ότι δεν βοηθάει τα μεγάλα έργα υποδομής. Ας δούμε, λοιπόν, τι κάνατε στο Σταθμό Βενιζέλου. Όπως είπα και στην ομιλία μου, όπως και άλλοι στη Νέα Δημοκρατία, εκεί που βλέπουμε κάτι που έχει γίνει σωστά, το επικροτούμε και το συνεχίζουμε. Άλλωστε έτσι λειτουργούν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Το δημόσιο έχει συνέχεια. Δεν αλλάζει ο Υπουργός, η κυβέρνηση και μετά «γειά σας».
Βλέπω ότι γελάνε μερικοί Βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Στο Μετρό, αγαπητοί μου, δεν κάνατε τίποτα. Έχετε κάνει την πλάκα. Ο Σταθμός Βενιζέλου; Πήγατε το 2017, αλλάξατε την απόφαση ενώ είχατε αντίθετη απόφαση του ΣτΕ και τελικά αλλάξατε την απόφαση, σας πήρε δύο χρόνια για να αποφασίσετε τι θα κάνετε και δύο χρόνια μετά δεν είχατε κάνει τίποτα. Ε, λοιπόν, η κοροϊδία και η εικονική πραγματικότητα έχουν και ένα όριο. Μάλιστα, στο υπόλοιπο μετρό το έργο προχώρησε, δηλαδή τι κάνατε; Το αυτονόητο. Αφού μπλοκαρίστηκε και ξεμπλοκαρίστηκε, το έργο προχώρησε.
Να πούμε κάτι απλό και να συμφωνήσουμε; Εγώ είμαι στη διάθεση και τη δική σας και οποιουδήποτε Βουλευτή να κάτσουμε κάτω και να εκπονήσουμε ποια είναι τα έργα της επόμενης δεκαπενταετίας μ’ ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο και να πούμε ότι αυτά θα τα κάνουμε είτε είναι κυβέρνηση το ένα κόμμα είτε είναι κυβέρνηση το άλλο κόμμα και να μην αλλάζουμε και να «ράβουμε». Εσείς αλλάξατε την Πάτρα-Πύργος, εσείς αλλάξατε το Μετρό. Εμείς, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή θέλουμε να συμφωνήσουμε στα βασικά.
Όσο για το ΒΟΑΚ, μην το ξαναπείτε αυτό. Γελάει όλος ο τεχνικός κόσμος της χώρας. Πήγατε να κάνετε προκήρυξη για ενδιαφέρον χωρίς μελέτη, χωρίς χάραξη, χωρίς τίποτα. Τεσσεράμισι χρόνια κοροϊδεύατε και τον λαό της Κρήτης. Και εκεί θα έχουμε λύση και μάλιστα λύση …
Επί τεσσεράμισι χρόνια, αγαπητέ μου, τι κάνατε; Σε τρεις μήνες έχουμε το μαγικό ραβδάκι και θέλετε να τα κάνουμε όλα; Επί τεσσεράμισι χρόνια τι κάνατε στην Κρήτη; Δεν ντρέπεστε να εμπαίζετε τον κρητικό λαό, που σε τρεις μήνες θέλατε η Κυβέρνηση να βρει λύση;
(…)
Έλεος πια!
Η ουσία είναι η εξής: Σταματήστε τη φτηνή πολιτική αντιπαράθεση. Υπάρχει και ένα όριο στο ψέμα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.