Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσωσε και ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας. Η ΝΔ προσπαθεί να το επαναφέρει στη κανονικότητα της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της φαυλότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:


1.    Το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύει στην πράξη ότι η ΝΔ σκόπιμα καλλιέργησε μια εικόνα καταστροφής για τις δομές δημόσιας υγείας και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία. Εάν η κατάσταση που παρέλαβε στην υγεία ήταν τέτοια όπως αυτή που περιέγραφαν, τότε το πρώτο νομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου δεν θα ήταν μια σειρά διευθετήσεων και παρεμβάσεων που δεν έχουν ως στόχο την άμεση αλλαγή της εικόνας, αλλά κυρίως την εξυπηρέτηση κομματικών προτεραιοτήτων και προώθησης μιας σειράς ελαφρύνσεων για τις φαρμακοβιομηχανίες. 
2.    Η μετατροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την υιοθέτηση της κανονικότητας της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της φαυλότητας που υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η κατάργηση του επιστημονικού συμβουλίου και η υποβάθμιση των τυπικών προσόντων του διοικητή του ΕΟΔΥ, μειώνει και το κύρος του και τη δυνατότητά του να υπηρετήσει στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο την δημόσια υγεία.
3.    Η απομείωση του clawback χωρίς σαφή και συγκεκριμένο τρόπο με την απλή και αόριστη επίκληση δαπανών για ερευνητικούς σκοπούς και επενδύσεις, μειώνει τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα δημιουργεί διεξόδους για την εκ νέου αύξηση της πώλησης φαρμάκων χωρίς κόστος για τις φαρμακοβιομηχανίες. 
4.    Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΚΑΒ χωρίς τη μεταφορά του αναγκαίου προσωπικού προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. 
Ειδική αναφορά έκανε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, στο Νοσοκομείο Σερρών, το οποίο καλείται να εξυπηρετεί διαρκώς περισσότερες ανάγκες του πληθυσμού με όλο και λιγότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ζήτησε από την κυβέρνηση είτε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναγκαίες προσλήψεις επιστημονικού και επικουρικού προσωπικού, είτε να ανακοινώσει το σχέδιο της και το χρονοδιάγραμμα για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές δημόσιας υγείας.   

Ομιλία του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή στο σ/ν Υπουργείου Υγείας 15.10.19 https://youtu.be/4rCpz6oJR3M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.