Monday, October 21, 2019

Πανσερραϊκός: «Πάλεψε, αλλά λύγισε!»


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
«Πάλεψε, αλλά λύγισε!»
Μ.Ε.Ν.Τ. - Πανσερραϊκός Κρι Κρι: 69-66
Ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι έδωσε στη Θεσσαλονίκη τον πρώτο του εκτός έδρας αγώνα στο φετινό Πρωτάθλημα απέναντι στην ιστορική και σκληροτράχηλη φέτος ΜΕΝΤ. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα (9-18 στο 10’), τα «λιοντάρια» έχασαν στη συνέχεια την αυτοσυγκέντρωσή τους και πήγαν στα αποδυτήρια ακολουθώντας τους γηπεδούχους στο σκορ με 4 πόντους (34-30). Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τους «κόκκινους» να σφίγγουν την άμυνά τους, αλλά τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται διαρκώς τις επιπλέον επιθέσεις που κέρδιζαν από τα επιθετικά ριμπάουντ. Η τρίτη περίοδος τελείωσε με τη διαφορά στο σκορ να παραμένει σταθερή (48-44) και στη τελευταία έγινε πραγματική μάχη. Όταν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν προσωρινά με 9 πόντους, ο Φώτης Κοκολιός κατάφερε με κοντό σχήμα και πίεση σε όλο το γήπεδο να ισοφαρίσει το παιχνίδι 4 μόλις λεπτά πριν το τέλος.  Σε εκείνο όμως το χρονικό σημείο η Σερραϊκή ομάδα δέχθηκε τρία απανωτά πλήγματα: 


1. Ο «στρατηγός» της ομάδας Παντελής Γεωργιανός αποβλήθηκε με το 5ο του φάουλ. 
2. Η γραμματεία του αγώνα σταμάτησε απροκάλυπτα (για δεύτερη φορά στην επανάληψη!) το χρόνο της επίθεσής της και άλλαξε την κατοχή της μπάλας, ενώ ακολούθησε τεχνική ποινή στον πάγκο για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες. 
3. Τρίποντο «βόμβα» του Κάτου στο 38’ που ισοφαρίζει το σκορ, κατοχυρώνεται ανεξήγητα από τους διαιτητές ως δίποντο, προκαλώντας την οργή και των Σερραίων φιλάθλων που βρισκόταν στην κερκίδα. 
Η «ρωσική ρουλέτα» των βολών και των μακρινών σουτ ανέδειξε νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης την ΜΕΝΤ, αφού οι παίκτες του Πανσερραϊκού αστόχησαν σε 2 διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία 9 δευτερόλεπτα.
Κοκολιός: Δεν τα καταφέραμε

Μετά το πέρας της αναμέτρησης ο προπονητής των «λιονταριών» Φώτης Κοκολιός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή δεν καταφέραμε να φύγουμε με το ροζ φύλλο αγώνα από το γήπεδο. Απέναντι σε μια μαχητική ομάδα που προέρχονταν από «διπλό» αποτέλεσμα και ενώ ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχαμε την απαραίτητη διάρκεια. Για ακόμη μια φορά «πληρώσαμε» την αδυναμία μας στην κατοχή του αμυντικού rebound που μετατράπηκαν σε επιθετικά εύστοχα τελειώματα για τους αντιπάλους. Επίσης μας στοίχησε και η έλλειψη καθαρού μυαλού σε επιθέσεις του τελευταίου δεκαλέπτου.»

Αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση:
  • Μετά το τέλος της αναμέτρησης μέλη της γραμματείας του αγώνα ζήτησαν συγνώμη από τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού Κρι Κρι για τα δύο κρίσιμα λάθη τους στη διαχείριση του χρόνου των επιθέσεων της.
  • Πολλά παράπονα εκφράζει η Σερραϊκή ομάδα για το διαιτητικό δίδυμο των κ.κ. Μπούγλου και Τσάλλα, ιδιαίτερα για τις αποφάσεις τους στο δεύτερο ημίχρονο και, κυρίως, το εξόφθαλμο κρίσιμο τρίποντο που δε μετρήθηκε σωστά!
  • Οι εκπρόσωποι της διοίκησης στο γήπεδο (Καντάς, Μηλούσης, Μπεντούλης, Παπαπαναγιώτου και Σταυρόπουλος), μαζί με τον έφορο της αντρικής ομάδας Δημήτρη Γρίψιο και τον τεχνικό σύμβουλο Βασίλη Χρυσανθίδη στον πάγκο, αλλά και είκοσι Σερραίους φιλάθλους στην κερκίδα, στήριξαν και εμψύχωναν την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.   
  • Τον αγώνα προσέφεραν ο Μέγας χορηγός της ομάδας, σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ,  ο gold χορηγός  «TERRA PARKING» καθώς και οι silver χορηγοί, το πρατήριο «Gas & Coffee Station ΛΥΚΟΥΡΓΙΩΤΗΣ», το ουζερί «Νέο Κρόνιο» και το μεζεδοπωλείο «Μαντάμ». 
Διαιτητές: Μπούγλος Π. - Τσάλλας
Δεκάλεπτα: 9-18, 34-30, 48-44, 69-66

ΜΕΝΤ (Ντολόπουλος): Φόρογλου, Καμπίτσης, Παπαπασχάλης 8(1), Ζεϊμπέκης 6(2), Ρόπουτης 14(1), Γκύζης 6, Μιχαηλίδης 14, Μπέλλος 4(1), Πασχαλίδης 17, Μανδράς, Σιόλογκας.
Πανσερραϊκός (Κοκολιός): Συμεωνίδης 7, Γρίψιος 5, Γεωργιανός Ν. 3, Γεωργιανός Π. 15(1), Τράκας 5(1), Δημητρακάς, Δατσιάδης, Ντίνος 6(1), Θολιώτης 4, Σταματόπουλος, Κάτος 15(4), Χορτομάρης 6(1).

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.