Monday, May 11, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ τα ίδια δικαιώματα»

Σαράντα οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ Πρωτ 6274/07.05.2020) με την οποία ζητούν να εξισωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σε ότι αφορά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα αλλά και σε ότι αφορά την παροχή σε αυτούς των αναγκαίων μέσων προσωπικής προστασίας.
Οι Βουλευτές αναφέρονται στους 100 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στο ΕΚΑΒ με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 18 μηνών, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος PHILOS 2, για την κάλυψη των έκτακτων υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση. Το προσωπικό αυτό που επιχειρεί μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΚΑΒ στην πρώτη γραμμή, ιδίως στην περίοδο της πανδημίας, δεν λαμβάνει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ούτε το επίδομα παραμεθορίου αν και εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους για να στελεχώσουν τις μονάδες υγείας των νησιών του Αιγαίου, δεν αμείβονται για τη διακομιδή περιστατικών εκτός έδρας (φύλλα πορείας) όπως συμβαίνει με το μόνιμο προσωπικό, δεν δικαιούνται την ειδική άδεια κλειστού χώρου, δεν τους χορηγείται καν ο αναγκαίος για την προσωπική τους ασφάλεια ο αναγκαίος εξοπλισμός ένδυσης – υπόδησης τον οποίο καλύπτουν με προσωπικά έξοδα. Δεν τους δίνεται καν η αντίστοιχη μοριοδότηση για κάθε μήνα εργασιακής εμπειρίας με αυτή που δίνεται στο επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους σε ενδεχόμενη μελλοντική προκήρυξη για το ΕΚΑΒ. 
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν σήμερα πληρώματα του ΕΚΑΒ που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους συναδέρφους τους. Είναι αδικαιολόγητο εργαζόμενοι σε αυτό το κρίσιμο πόστο που σώζουν ζωές, να προμηθεύονται τον αναγκαίο για την προστασία τους εξοπλισμό ένδυσης – υπόδησης, με προσωπικά τους έξοδα. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, ίσες αμοιβές και βέβαια θα διαθέτουν δωρεάν το σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού».   

Στο  link αναλυτικά τη ερώτηση 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.