Monday, May 11, 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική φωνή

Μέσα από ανάρτησή του στα social media, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σιντικής, προσπαθεί να μας πείσει ότι οι άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα, διαφορετική γλώσσα και διαφορετικές συνήθειες από εμάς, είναι εχθροί μας. Τέτοιες ρατσιστικές απόψεις σκοπό έχουν να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο.

Το ότι δηλαδή υπάρχουν σήμερα πρόσφυγες και ξεριζωμένοι φταίνε οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις που υπάρχουν σε όλη τη "γειτονιά" μας. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία που συνεχίζουν τις επεμβάσεις στην περιοχή. 
Σε όλες αυτές τις χώρες, όπως και στη δική μας, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να “μοιράσουν” τον πλούτο, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, γι’ αυτό τσακώνονται σαν τους λύκους. Όμως την πληρώνουν άμαχοι, οικογένειες και παιδιά τους σαν και μας. Οι πρόσφυγες ήρθαν από χώρες όπου γίνεται πόλεμος και χώρες στις οποίες υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση. Έφυγαν, ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα τους, για να ξεφύγουν από τις βόμβες που βούιζαν πάνω από τα κεφάλια τους, για μια καλύτερη ζωή. Αναγκάστηκαν να αφήσουν τη γειτονιά τους, τους φίλους τους , την πατρίδα τους γιατί κινδύνευε η ζωή τους.
Δεν θα τους περάσει! Καλούμε όλο το λαό του Δήμου Σιντικής να καταδικάσει - να απομονώσει τέτοιες  ρατσιστικές -  φασιστικές φωνές.  Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, τους καλούμε να εστιάσουν στους θύτες και όχι στα θύματα. Σε αυτούς που υπογράψανε και αποδεχθήκανε να είναι η χώρα μας η πίσω αυλή της ΕΕ. Σε αυτούς που έχουν καταντήσει τον νομό Σερρών και το δήμο μας με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Σε αυτούς που υπογράψανε συνθήκες και μνημόνια καταστρέφοντας τα όνειρα και τις ελπίδες μιας γενιάς ανθρώπων, αναγκάζοντάς τους να ξενιτευτούν. Εξάλλου επιθέσεις που καλλιεργούν το μίσος, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, δεν έχουν καμιά σχέση με τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του τόπου και της παράδοσής  μας. Οι γονείς και οι παππούδες μας ξέρουν από πόλεμο, μετανάστευση και προσφυγιά.
Δίνουμε το χέρι - Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. 
Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική φωνή.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.