Saturday, September 28, 2013

Από το 1987 χρονολογείται η δράση της ΧΑ, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτη

Εννέα σελίδες αριθμεί το  πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών του κόμματος.
δικαιοσυνη170
Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα του.
Τα τελευταία 26 χρόνια τοποθετείται η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Με βάση το πόρισμα, στο οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η οργάνωση, η δομή και η ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα από τις δικαστικές αρχές.

Από εφέτη ανακριτή η ανάκριση;
 
Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος  των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη.
 
Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος  των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη.
 
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή στον οποίο οι κατηγορούμενοι –πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
 
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή.
 
Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο.

ΠΗΓΗalphatv.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.