Monday, September 30, 2013

Με το πιστόλι του Η. Παναγιώταρου οι πυροβολισμοί στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Από το πιστόλι του Παναγιώταρου οι κουμπουριές στην κηδεία Ντερτιλή

Από το πιστόλι του συλληφθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου εκπυρσοκροτήθηκαν οι άσκοποι πυροβολισμοί που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ν. Ντερτιλή στις 31 Ιανουαρίου του 2013. Η αποκάλυψη αυτή είναι αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που κατασχέθηκαν στις συλλήψεις χρυσαυγιτών. Το εννιά χλιοστών πιστόλι, κατεχόταν νόμιμα από τον Ηλία Παναγιώταρο και βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητό του.

Από το πιστόλι του Παναγιώταρου οι κουμπουριές στην κηδεία Ντερτιλή
Η κηδεία του Ν. Ντερτιλή τον περασμένο Ιανουάριο θύμιζε ατμόσφαιρα άλλων εποχών που παρέπεμπαν στις πιο σκοτεινές σελίδες της μεταπολεμικής μας ιστορίας.
Την ώρα της ταφής είχαν ακουστεί περίπου δέκα πυροβολισμοί πίσω από διπλανά μνήματα, εν μέσω συνθημάτων όπως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή».

Η ΕΛΑΣ είχε τότε προχωρήσει στην προσαγωγή ενός 22χρονου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο. Σε βάρος του είχε τότε σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην προκλητική κηδεία είχαν παρευρεθεί μεταξύ άλλων ο βασανιστής-διοικητής του ΕΑΤ - ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος, που εκφώνησε έναν από τους επικήδειους, χαρακτηρίζοντας τον Ν. Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος», ενώ τη νεκρώσιμη ακολουθία είχε τελέσει ο γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις, μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που φρόντισε να τοποθετήσει τον εκλιπόντα «στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων, από κοινού με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη»...
Από το πιστόλι του Παναγιώταρου οι κουμπουριές στην κηδεία Ντερτιλή
Ανάμεσα στα στεφάνια που είχαν σταλεί ξεχώριζαν αυτά των οικογενειών Δέσποινας Παπαδοπούλου, Στ. Πατακού και Ζωιτάκη, των φίλων της 21ης Απριλίου του '67 από Καναδά και Αυστραλία, καθώς και της Χρυσής Αυγής Βορείου Αμερικής.
Παρόντες στη σύναξη των φαντασμάτων, όπως είχε χαρακτηριστεί εύστοχα τότε η κηδεία, ήταν βεβαίως και οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Χρήστος Παππάς.
Ο Ν. Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Εως τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν ο μοναδικός από τους «απριλιανούς» που παρέμενε έγκλειστος στη ΣΤ' πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, αφού αρνιόταν πεισματικά να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να αρνηθεί πρόσφατα ακόμα και την άδεια που του παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου του.
ΠΗΓΗethnos.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.