Saturday, September 28, 2013

Πρωτοσέλιδες αναφορές διεθνών μέσων για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

Πρωτοσέλιδο σε όλο τον Κόσμο οι συλλήψεις
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής

Η σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ήταν πρώτη είδηση και στη Guardian
«Η Ελλάδα καταστέλλει τη δράση της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής με συλλήψεις» γράφουν στην πρώτη τους σελίδα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης
«Η Ελλάδα καταστέλλει τη δράση της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής με συλλήψεις» γράφουν στην πρώτη τους σελίδα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη Χρυσή Αυγή, συλλαμβάνοντας δεκάδες μέλη της, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της οργάνωσης, καθώς και αρκετών από τα κορυφαία ηγετικά της στελέχη στο Κοινοβούλιο».

«Είναι η πρώτη φορά που στελέχη πολιτικού κόμματος και βουλευτές του συλλαμβάνονται στην Ελλάδα μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974» σημειώνουν οι Τάιμς και προσθέτουν: «Οι συλλήψεις αποτελούν μέρος της μιας ραγδαία διευρυνόμενης εκστρατείας από την κυβέρνηση να πατάξει το αυξανόμενο κύμα του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, που τροφοδοτείται από μια καταστροφική οικονομική κρίση. Επιπλέον, η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα διέταξε έρευνα σχετικά με το αν υποστηρικτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής - μια από τις πιο βίαιες οργανώσεις της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη - έχουν διεισδύσει στις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις.

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε την ηγεσία της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή» γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, σημειώνοντας με έμφαση ότι «η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύεται σοβαρή στον αγώνα κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού».
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι «οι αρχές, μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, είχαν δεσμευτεί να διαλευκάνουν την υπόθεση και σήμερα η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη. Το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν οι πρώτες συνέπειες: Πολλά ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος συνελήφθησαν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Η σύλληψη του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ήταν πρώτη είδηση στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν-tv. «Μετά τη δολοφονία του αντι-φασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα το κύμα γύρισε. Η πολιτική κατεύθυνε την έρευνα και τα στοιχεία βρέθηκαν γρήγορα» σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο και προσθέτει: «Η σύλληψη του Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τις απειλές του για απόσυρση όλων των βουλευτών και των αναπληρωτών τους. Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπείται με 18 βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Απόσυρσή τους θα οδηγούσε σε εκλογές σε 15 περιφέρειες. Ωστόσο, οι εκλογές μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία δυνάμεων στο Κοινοβούλιο, όπου ο κυβερνών συνασπισμός διαθέτει μόνο μια μικρή πλειοψηφία».
Το βρετανικό BBC μεταδίδει ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη του κόμματος συνελήφθησαν με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο η Χρυσή Αυγή θεωρείται υπεύθυνη για 104 ρατσιστικές επιθέσεις από τις αρχές του 2013 και για 156 επιθέσεις το 2012.

Η γαλλική Λε Παριζιέν αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε «σε κύμα συλλήψεων των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, που έχει το ψευδώνυμο Φύρερ».

ΠΗΓΗkathimerini.com.cy

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.