Sunday, September 29, 2013

Ευρεία δημοσιότητα στη σύλληψη της ηγεσίας της ΧΑ δίνεται στον αυστριακό Τύπο

Ευρεία δημοσιότητα στη σύλληψη ηγετικών στελεχών-βουλευτών της Χρυσής Αυγής, "ανάμεσά τους ο ίδιος ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος", όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, δίνουν στα σημερινά τους φύλλα οι περισσότερες κυριακάτικες εκδόσεις των αυστριακών εφημερίδων, στις οποίες βέβαια κυρίαρχο και πρώτο θέμα είναι οι βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Αυστρία.
Η υπόθεση των συλλήψεων ήταν, ήδη από χθες, από τα πρώτα θέματα στα δελτία ειδήσεων τόσο της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας όσο και της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, στα οποία τονιζόταν η "σκληρή στάση" που πλέον είναι αποφασισμένη να κρατήσει κατά του "νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή", η ελληνική δικαιοσύνη.
Στις ειδήσεις γινόταν αναφορά στις ανακρίσεις για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις έρευνες που διεξάγονται για τη στοιχειοθέτηση αποδείξεων για εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τη δίωξη της ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για τις αντιδράσεις από την ηγεσία της που, μεταξύ άλλων, απείλησε νωρίτερα με παραίτηση των βουλευτών της, με την οποία θα προκαλούσε επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας.
Τα δημοσιεύματα των αυστριακών εφημερίδων έχουν ως τίτλους: "Η ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει τη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής" (Ντι Πρέσε), "Η Αστυνομία συλλαμβάνει τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος και σειρά βουλευτών του, έπειτα από τη δολοφονία ενός αριστερού" (Κουρίρ), "Συνελήφθη ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος" (Κρόνεν Τσάιτουνγκ), "Η Αστυνομία έχει ενδείξεις πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση" (Βίνερ Τσάιτουνγκ).
Στα δημοσιεύματα τονίζεται πως "έχουν προσαχθεί στην εισαγγελία ο γενικός γραμματέας και άλλοι συλληφθέντες βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, με την κατηγορία σειράς αδικημάτων βίας και τη δολοφονία ενός αριστερού ακτιβιστή και μουσικού", πως ο υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε μια "δίκαιη δίκη", πως η Χρυσή Αυγή είχε απειλήσει προηγουμένως με αποσταθεροποίηση της χώρας.
Γίνονται επίσης ευρείες αναφορές στην "ιστορία" ίδρυσης και άνδρωσης του "νεοναζιστικού κόμματος", στην ιδεολογία, τα σύμβολά του και στην εντυπωσιακή άνοδο στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών που το έφερναν στην τρίτη θέση, όπως επίσης στις αντιδράσεις που υπήρχαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ειδικότερα στην γενική κατακραυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

ΠΗΓΗkerdos.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.