Sunday, September 29, 2013

Αμοιβαία ενημέρωση Σαμαρά - Βενιζέλου στη Ν. Υόρκη

Αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο εκλογών μετά τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συζήτηση που είχαν ο ΠΘ και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που συνέπεσαν για λίγο στην Νέα Υόρκη το απόγευμα του Σαββάτου, ώρα Νέας Υόρκης.

Στο ζήτημα της Xρυσής Aυγής είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση.«Η δημοκρατία έχει θεσμούς αυτοπροστασίας με κορυφαία τη δικαιοσύνη» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, αναχωρώντας για το αεροδρόμιο. Πηγές πολύ κοντά στον ΠΘ και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τόνιζαν ότι πέρα από την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, τις οποίες κινεί μόνη και ανεξάρτητα  η Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες . Αυτές  περιλαμβάνουν όχι μόνο την κατάθεση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα είναι ένας ολοκληρωμένος νόμος για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις  που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια  θεσμικού ευτελισμού ή καταστρατήγησης, εκ μέρους των βουλευτών της ΧΑ, των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (παραιτήσεις για να προκληθούν αναπληρωματικές  εκλογές κλπ.) .
Οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ ΕΛΒΟ ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα κοκ). Η στάση της κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  ο κ. Βενιζέλος :  Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών  ενημέρωσε επίσης  τον  Πρωθυπουργό για τις σημαντικότερες από τις επαφές του στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ και ιδίως για το κυπριακό και το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ζητήματα για τα οποία οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

Άφησε όμως και αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι για αυτό το θέμα θα συναντηθεί σύντομα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προχωρά και η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης που θα δοθεί στην δημοσιότητα με την νέα Σύνοδο της Βουλής.

ΠΗΓΗtovima.gr


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.