Saturday, September 28, 2013

Σε εξέλιξη η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής

Σε εξέλιξη είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, που έχουν εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μετά τις συλλήψεις του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου, και των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Ι. Λαγού, Ηλ. Παναγιώταρου, Γ. Γερμενή, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προβαίνουν σε συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρ. Παππάς και Ν. Μίχος. Όπως έγινε πάντως γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ, Χαρ. Βουρλιώτη, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Ευτ. Κουτζαμάνη. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη. Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και υπαρχηγός ο κ. Χρίστος Παππάς. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας. Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία. 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο 28-09-2013, 13:11

Σημειώνεται ότι στο εννιασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφορης διαδικασίας.

Εξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), συγκεντρώνονται, την τελευταία ώρα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και στελέχη της οποίας, συλλαμβάνονται από νωρίς το πρωί με εισαγγελικό πόρισμα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλες αξιόποινες πράξεις. Όσο περνάει η ώρα στην περιοχή εμφανίζονται περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταλάβει το πεζοδρόμιο απέναντι από τη ΓΑΔΑ, με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας να παραμένει σε κυκλοφορία. Η κορδέλα, που έχει τοποθετηθεί μπροστά στο κτίριο της Διεύθυνσης, κρατά τους συγκεντρωμένους σε απόσταση ασφαλείας. 

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα. 

ΠΗΓΗexpress.gr


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.