Saturday, September 28, 2013

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του αρχηγού και στελεχών της Χρυσής Αυγής

Στις συλλήψεις στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρονται αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η αγανάκτηση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ σε πολλές αναφορές καταγράφεται ο «ρατσιστικός, αντισημιτικός και ναζιστικός» χαρακτήρας της οργάνωσης.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι για πρώτη φορά μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974 γίνεται σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος και προβάλλονται οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία, παράνομη κατοχή όπλων, πρόκληση σωματικής βλάβης, επιθέσεις με εκρηκτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Τα περισσότερα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά τη δολοφονία ενός αντι-φασίστα έλληνα μουσικού, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και μέλος του Κοινοβουλίου, συνελήφθη το πρωί με βασική κατηγορία αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.  
Oι New York Times διευκρινίζουν ότι η ασυλία που συνήθως απολαμβάνουν τα μέλη του Κοινοβουλίου αίρεται αυτόματα σε περίπτωση κακουργήματος.
Τόσο οι New York Times όσο και άλλα έντυπα, όπως η Wall Street Journal και η Washington Post γράφουν ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας διευρυμένης εκστρατείας για την πάταξη του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, που τροφοδοτείται από μια «καταστροφική οικονομική κρίση».
Επίσης, προβάλλονται οι σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η αποφασιστικότητά του για να περιοριστεί η δράση και η επιρροή της Χρυσής Αυγής.
Το CNN και άλλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν την είδηση, αναφέροντας ότι ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και τέσσερις βουλευτές του κόμματος έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. 
ΑΜΠΕ
ΠΗΓΗnaftemporiki.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.