Monday, September 30, 2013

Αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;

Επειδή μας ρωτάτε...

Η Ελληνική Αστυνομία με τον πιο επίσημο τρόπο αναφέρει στην ιστοσελίδα της www.astynomia.gr ότι οι πολίτες φυσικά και μπορούν να καταγγέλουν τα όσα γίνονται εις βάρος των ζώων και στα κατά τόπους αστυνομική τμήματα.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.


Διαβάστε επίσης:

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτόφωρο για τους βασανιστές ζώων | Διαβάστε όλη την εγκύκλιο http://grafida-sintikis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4548.html


Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων - Παρίσι 1978 http://grafida-sintikis.blogspot.gr/2013/09/1978.html



ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.