Saturday, September 28, 2013

Εκλογές και ανακατανομή των εδρών στο Νομό Σερρών


Η διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών στις περιφέρειες που έχει εκλέξει βουλευτή(Λάρισα, Μαγνησίας, Σερρών, Κορινθίας, Μεσσηνία,Β' Θεσσαλονίκης,Α' Θεσσαλονίκης,Εύβοια, Αχαΐα, Α'Αθήνας, Β' Αθήνας,Α' Πειραιώς, Β'Πειραιώς, Αττικής,Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Φθιώτιδα" αντιπροσωπεύουν πρακτικά το 75% του εκλογικού σώματος.Σε γενικές εθνικές εκλογές πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση στην περίπτωση που η Κοινουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου παραιτηθεί από την Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διωγμό που δέχεται το κόμμα.Αυτό είναι ουσιαστικά μονόδρομος από την στιγμή που προκηρυχθούν εκλογές στις περιφέρειες που έχει εκλέξει έδρα ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Αυτό γιατί η διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών στις περιφέρειες που έχει εκλέξει βουλευτή (Λάρισα,Μαγνησίας, Σερρών, Κορινθίας, Μεσσηνία, Β' Θεσσαλονίκης, Α' Θεσσαλονίκης,Εύβοια, Αχαΐα, Α' Αθήνας,Β' Αθήνας, Α' Πειραιώς, Β'Πειραιώς, Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Φθιώτιδα" αντιπροσωπεύουν πρακτικά το 75% του εκλογικού σώματος. Μια τέτοια εκλογική διαδικασία είναι αδύνατον να μην συμπαρασύρει την χώρα σε εκλογές και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μαξίμου που πλέον αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ως υπαρκτό.Διαρροές από τη Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο για ομαδική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος με στόχο να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες. Σημειώνεται πως σε αυτήν την περίπτωση οι επαναληπτικές εκλογές πραγματοποιούνται μόνο για την κάλυψη των κενών εδρών και όχι του συνόλου των εδρών των περιφερειών. «Είναι πολιτικά ψοφοδεείς για να παραιτηθούν των προνομίων που τους δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία», σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ενδεικτική του κλίματος ήταν και η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου: "Αμήν και πότε".Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο, δηλαδή ομαδική παραίτηση βουλευτών, είχε συμβεί και το 1992 για την υπόθεση Τσοβόλα, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στην εν λόγω περιφέρεια, τις οποίες, μάλιστα, έχασε τοπικά η ΝΔ, η οποία ήταν τότε κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως η ΧρυσήΑυγή την Τετάρτη ανακοίνωσε πως "καταθέτει φακέλουςστην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν εγκληματικέςοργανώσεις τα κόμματα τηςκλεπτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ καιΝέα Δημοκρατία και της αριστερής τρομοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ".Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουνότι πρόθεση της Χρυσής Αυγής με την συγκεκριμένη κίνηση είναι να προκαλέσουνεκλογές και να δείξουν ότιέχουν αυξημένη αποδοχήαπό μεγάλο μέρος της κοινωνίας και προσθέτουν «μετον τρόπο αυτό θα απαντήσουν συνταγματικά στα χτυπήματα κάτω από την ζώνηπου κάνουν τα καθεστωτικάσυστήματα».Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτησηβουλευτών δηλαδή, είχεσυμβεί και το 1992, όταν όλοιοι βουλευτές της Β' Αθηνώναπό το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαντην παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογέςστη μεγαλύτερη περιφέρειατης χώρας.

Προκαλούν τη Χρυσή Αυγή: «Ας παραιτηθούν»Με χιούμορ αντιμετωπίζουν περισσότερο αρμόδιοικυβερνητικοί παράγοντεςπαρά με ανησυχία τα όσααφήνει να εννοηθεί η Χρυσή Αυγή για σχεδιαζόμενηπαραίτηση όλων των βουλευτών της, προκειμένου ναυπάρξει κυβερνητική κρίσηκαι να οδηγηθεί η χώρα σεεκλογές. «Ας τολμήσουν ναπαραιτηθούν και τότε θαδουν άμεσα ποιες θα είναιοι συνέπειες για τους ίδιουςχωρίς τη βουλευτική ασυλία» λένε με νόημα.Το υπονοούμενο σχετίζεται,όπως είναι προφανές, με τηδυνατότητα σύλληψης πουθα υπάρχει πλέον σε βάροςτους, με τη διαδικασία τουαυτοφώρου ακόμη και γιαπλημμελήματα όταν προκαλούν επεισόδια (που τώραλόγω της κοινοβουλευτικήςιδιότητας δεν είναι δυνατή),αλλά και για υποθέσεις πουεκκρεμούν εις βάρος τουςΤι γίνεται αν παραιτηθούν οιβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου: Αναγκαστικά προκηρύσσονται εκλογές μόνοστις περιφέρειες που έχουνεκλεγεί;Άλλωστε όπως επισημαίνουν κύκλοι "Τι νόημα έχεινα στείλεις το 75% του εκλογικού σώματος στις κάλπεςχωρίς να προκηρύξεις γενικές εκλογές;". Πάντως στιςεπαναληπτικές, το πιθανό είναι ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμοςθα βρεθεί εκτός Βουλής,αφού τις έδρες θα τις κερδίσει το πρώτο κόμμα σε κάθεπεριφέρεια και δεν υπάρχειμέχρι στιγμής δημοσκοπικόεύρημα που να δίνει σε κάποιο νομό τον Λαϊκό Σύνδεσμο πρώτο κόμμα. Δεύτεροκόμα, ναι, πρώτο όχι.Το οποίο πρώτο κόμμα όμωςμπορεί να είναι σε πολλές περιφέρειες ο ... ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗserresparatiritis.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.