Saturday, September 28, 2013

Μπαράζ συλλήψεων στελεχών της ΧΑ - Στον Άρειο Πάγο οδηγήθηκε ο Μιχαλολιάκος

1Σεισμός στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! 

Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης,
ο γραμματέας της Τ.Ο. Νίκαιας της Χ.Α. Γιώργος Πατέλης καθώς και άλλα μέλη, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Συνελήφθηκαν και Παναγιώταρος και Λαγός

Και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος  συνελήφθη καθώς προσήλθε αυτοβούλως  στη ΓΑΔΑ γιατί όπως είπε οι αρχές δεν είχαν τη σωστή διεύθυνση του σπιτιού του.  Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΓΑΔΑ, έχει συλληφθεί και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (τουλάχιστον δέκα), μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος.


Δε χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα 

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής.Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία.Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

Κεδίκογλου: «Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της»

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο. 


ΠΗΓΗagioritikovima.gr


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.