Monday, September 30, 2013

Σωτηρέλης: Εάν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα είναι πολιτική αυτοκτονία

«Πολιτική αυτοκτονία» θα ήταν για τη Χρυσή Αυγή ενδεχόμενες παραιτήσεις των βουλευτών της και των αναπληρωματικών τους, «με την έννοια ότι θα χάσει τον κοινοβουλευτικό μανδύα και θα μείνει με το γυμνό προσωπείο της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σωτηρέλης: Εάν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα είναι πολιτική αυτοκτονία
«Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχει η Χρυσή Αυγή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και δεν νομίζω ότι θα θελήσουν να χάσουν τα προνόμια που έχουν αυτή τη στιγμή ως βουλευτές» σημειώνει ο κ. Σωτηρέλης.
Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρεί ότι είναι «θεμιτή κίνηση» μια αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.
Σε ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα, διά των παραιτήσεων των βουλευτών της, ο κ. Σωτηρέλης τονίζει: «Αν θεωρήσουμε ότι με τις εκλογές υπάρχει πολιτική ανωμαλία εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Οι εκλογές δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία είναι γιορτή. Αλλά εν πάση περιπτώσει επειδή είναι καταχρηστική αυτή η εφαρμογή του δικαιώματος της παραίτησης που προβλέπεται για τους βουλευτές από τη στιγμή που το κόμμα αποφασίσει και μάλιστα το προβάλει τόσο προκλητικά, θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης ώστε να αποτραπεί μια τέτοια καταχρηστική παραίτηση».
Ο κ. Σωτηρέλης εκτιμά ότι «κακώς έως τώρα δεν έχει έλθει στη Βουλή το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο διότι σε πολλά σημεία το υπάρχον πλαίσιο είναι παρωχημένο, αλλά και η ατολμία να υπάρξει μια νομοθετική λύση αυτού του είδους είχε υπακούσει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Θα πρέπει το νομοθετικό, το ποινικό οπλοστάσιο ειδικότερα να εμπλουτιστεί και η Δημοκρατία να απαντήσει όπως πρέπει στους εχθρούς της Δημοκρατίας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗiefimerida.gr


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.