Monday, September 30, 2013

Φ. Κουβέλης: Ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο κατά της ΧΑ κι όχι μικροκομματικά οφέλη

"Η συνεννόηση και κοινή δράση των κομμάτων της δημοκρατίας και όλων των δυνάμεων της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το ξερίζωμα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της. 
Η καλύτερη απάντηση στο νεοναζιστικό κόμμα είναι η νομιμότητα και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών" υπογραμμίζει σε δήλωση του με αφορμή τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. 

Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις ενέργειες της Δικαιοσύνης καλώντας την να κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η διαδικασία, χωρίς καθυστερήσεις και με πλήρη αξιοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου και να διαλυθούν οι όποιοι διασυνδεμένοι θύλακοι εντός του κρατικού μηχανισμού που παρείχαν κάλυψη στη Χρυσή Αυγή.

Θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος σε πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο παραμένει ανοικτό ζήτημα και επισημάνει ότι δεν ωφελούν στρατηγικές που, αντί να προωθούν τη συντονισμένη δράση έναντι της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, επιδιώκουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη.

Τέλος, προτείνει για την πλήρη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής:

- Την αυστηρή εφαρμογή των νόμων από τα όργανα του κράτους έναντι των πράξεών της και την πλήρη αξιοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

- Την ενίσχυση της αντιρατιστικής νομοθεσίας .

- Την πολιτική παρέμβαση και κοινωνική δράση για την αντιμετώπιση των έκρυθμων κοινωνικών καταστάσεων.

"Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίσει το ενιαίο μέτωπο όλων των κομμάτων της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να της επιτραπεί να γίνει παράγοντας επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων και να ορίσει τα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης", καταλήγει ο Φώτης Κουβέλης.

ΠΗΓΗnews4all.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.