Sunday, September 29, 2013

Αυστραλία: Μεγάλη δημοσιότητα για τις συλλήψεις στελεχών της Χ.Α.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και κυρίως το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του ABC δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στη σύλληψη του ηγέτη, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα το ABC που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή νεοναζιστικό κόμμα κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας» και στο αναλυτικό ρεπορτάζ του δίνει όλες τις λεπτομέρειες μαζί με την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές» αλλά και ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής συρρικνώθηκε, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, μετά το φόνο του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.
Αυστραλία: Μεγάλη δημοσιότητα για τις συλλήψεις στελεχών της Χ.Α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, Αυστραλοί πολιτικοί αλλά και η ομογένεια έδειξαν ξέχωρο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή μετά την εκπροσώπησή της στο ελληνικό κοινοβούλιο και η αντίδραση της ελληνικής πολιτείας, όπως εκδηλώθηκε το Σάββατο προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση.
Όταν έγινε γνωστό πως το κόμμα αυτό ήθελε να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία τόσο η ομογένεια όσο και Αυστραλοί πολιτικοί τόνισαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη.
Μάλιστα όταν η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, δήλωνε στο «Νέο Κόσμο» ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Αυστραλία ο βουλευτής της, Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στην εκπομπή «Dateline», η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS της υπενθύμιζε ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», αναφέρθηκε στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» λέγοντας ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να μας δίνει μαθήματα και κατέληγε:
«Εμείς, θέλει δεν θέλει η αυστραλιανή κυβέρνηση, θα έρθουμε στην Αυστραλία».
Η τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, είχε δηλώσει στο «Νέο Κόσμο»:
«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες».
ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.