Monday, September 30, 2013

Στον ανακριτή αύριο οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ξεκινούν αύριο οι απολογίες των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής

Στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς καλούνται να απολογηθούν από αύριο όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενοι ως «διευθύνοντες» εγκληματικής ομάδας.

Ξεκινούν αύριο οι απολογίες των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών του κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.
Οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών ξεκινούν αύριο, οπότε θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.
Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από αύριο Τρίτη που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.
Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινούν επίσης αύριο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι τρεις πρώτες, πριν από αυτές των βουλευτών και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να λογοδοτούν την Τετάρτη, όπως τουλάχιστον είχε αρχικά οριστεί πριν αλλάξει η ημέρα απολογίας του κ. Μιχαλολιάκου.
Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων όταν έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους.
ΠΗΓΗethnos.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.