Monday, September 30, 2013

Αντ. Σαμαράς: Η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί πλήρως.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει την Χρυσή Αυγή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τη Νέα Υόρκη, μιλώντας στην Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee).
Όπως είπε, δεν υπάρχει ανοχή σε εξτρεμιστές που απονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. «Ο φασισμός μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα. Δεν υπάρχει όμως ανοχή σε κανένα από αυτά τα πρόσωπα. Σε ένα δημοκρατικό κόσμο δεν υπάρχει χώρος για νεοναζιστές», πρόσθεσε.
Πάντως, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης θα κινηθούν στα δημοκρατικά πλαίσια σημειώνοντας πως έχουν ήδη συλληφθεί όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.
«Οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπήρωσε πως εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη «που κάνει τη δουλειά της».
Μάλσιτα, εν μέσω χειροκροτημάτων μελών της εβραϊκής κοινότητας, διαβεβαίωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί πλήρως.
Ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί και ότι είναι τα οικονομικά προβλήματα και η υψηλή ανεργία, που τους ώθησαν να την ψηφίσουν.
Μέρος της κοινωνίας μας, υποστήριξε, έπεσε θύμα του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού. Ωστόσο, πρόσθεσε, η κοινωνία αντέδρασε με έναν υγιή τρόπο και οι αρχές ανταποκρίθηκαν με αποφασιστικό τρόπο.
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σημειώνοντας πως αν και πριν από 14 μήνες πολλοί μιλούσαν για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, σήμερα μιλούν για Grecovery. Πλέον, δήλωσε, η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης έκανε αναφορά στη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ όσον αφορά στον ενεργειακό τομέα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. «Υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο συνεργασίας μεταξύ μας για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων», πρόσθεσε.
Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ που, όπως υποστήριξε, «είναι καλύτερες από ποτέ» και πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ, για την κοινή σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών στο πλαίσιο «της οικοδόμησης στρατηγικής σχέσης».
ΠΗΓΗnaftemporiki.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.