Sunday, September 29, 2013

Την Πέμπτη η απολογία του «υπαρχηγού» Χρήστου Παππά (video) - Μία ακόμη σύλληψη


Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Νωρίτερα, του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.
(Photo: Αρχείου)
Ο βουλευτής, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο «διώκουν εμάς για να φοβηθείς εσύ ελληνικέ λαέ. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται». Ο κ.Παππάς θα παραμείνει κρατούμενος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, στη ΓΑΔΑ, μέχρι την απολογία του. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη αντί της Τρίτης που αρχικώς είχε προγραμματιστεί.
Νωρίτερα είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ο Χρ. Παππάς παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς αναζητείτο από τις Αρχές για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Λίγο πριν μπει στο εισαγγελικό γραφείο, φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία «μην τους πιστεύετε, είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση. Ζήτω ο εθνικισμός». Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς αναζητείτο για περίπου 24 ώρες από την αστυνομία, καθώς υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. «Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει», δήλωσε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί. Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος».
Κατά την είσοδο του φάνηκε να χαιρετά με χιτλερικό χαιρετισμό.
Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και τριών βουλευτών του κόμματος –Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου– προχώρησαν, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος. Ένα ακόμη άτομο από τους 32 που περιλαμβάνει ο κατάλογος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνελήφθη σήμερα το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στους 22, μετά και την παράδοση του Χρήστου Παππά.
Δεν έχουν δοθεί, μέχρι στιγμής, στοιχεία του στη δημοσιότητα, ενώ ο συλληφθείς κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Οι συλλήψεις έγιναν με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, όπως προκύπτει από το πόρισμα-φωτιά του αντεισαγγελέα κ. Χαρ. Βουρλιώτη, που αναφέρεται σε δέκα δολοφονίες και απόπειρες. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της παραστρατιωτικής δράσης της και ρόλο υπαρχηγού είχε ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι διέφευγε της σύλληψης. Αν παραμείνει ασύλληπτος στο επόμενο εικοσιτετράωρο, οπότε και λήγει το αυτόφωρο, για να εκδοθεί ένταλμα θα πρέπει να ζητηθεί απο τη Βουλή η άρση της ασυλίας του.
Η οργάνωση περιγράφεται ως «δομημένη» με αυστηρή ιεραρχία και απόλυτη πειθαρχία στους στόχους και την έκνομη δράση της. Ολες οι επιθέσεις ήταν σε γνώση του «σκληρού πυρήνα» της, στον οποίο μετείχαν και οι βουλευτές κ. Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός. Η ηγεσία είχε άμεσα επαφή με τους κατά τόπους «πυρηνάρχες» –όπως ο κ. Γ. Πατέλης, που επίσης συνελήφθη– ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε το ίδιο βράδυ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αποφάσισε να αποκρυβεί η σχέση του δράστη Γ. Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή.
Συνολικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος περισσοτέρων από 30 ατόμων, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία όπλα. Σε πολιτικό επίπεδο και ως απάντηση στα σενάρια εκλογών στην περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α., ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χθες: «Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές».
Τηλεφώνημα Λαγού στον Μιχαλολιάκο μισή ώρα μετά το φόνο Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες
Τηλεφώνημα στο Νίκο Μιχαλολιάκο, φέρεται να έκανε ο Γιάννης Λαγός μέσα σε μισή ώρα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να συνομίλησαν το βράδυ της δολοφονίας με τον αρχηγό της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη φέρεται να παρέπεμπε στη ΧΑ τους καταστηματάρχες που έκαναν παράπονα στην αστυνομία σχετικά με μετανάστες.

ΠΗΓΗkathimerini.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.