Thursday, October 12, 2017

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ;;

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης 
Χωρίς άλλα σχόλια, ανεβάζω το δελτίο τύπου, του Δήμου Θέρμης
Ηχηρό μήνυμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για οριστική λύση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών από το Δήμο Θέρμης και τη σχολική κοινότητα. Δυναμική κινητοποίηση στο ΓΕΛ Βασιλικών με συμβολικό αποκλεισμό δρόμου.
Η αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών ξεχείλισε νωρίς σήμερα το πρωί στο ΓΕΛ Βασιλικών, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών του Δήμου Θέρμης, διεκδικώντας τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Σύσσωμη η σχολική κοινότητα των Βασιλικών βγήκε στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα:
«Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν παιδεία, βάλτε τώρα τα λεωφορεία», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για άμεση επίλυση του προβλήματος.


Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα 15μελή, εκπαιδευτικοί και αρκετοί κάτοικοι ένωσαν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους, απέναντι στην αδιαφορία, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, που τους ταλαιπωρεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Ένωσης Γονέων με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και μαθητών του ΓΕΛ Βασιλικών, του Δήμου Θέρμης και της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων και συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου Βασιλικών για περισσότερο από μισή ώρα. Δήμος Θέρμης και σχολική κοινότητα προειδοποίησαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις τους για άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.


Μάλιστα ανανέωσαν το «αγωνιστικό» ραντεβού τους για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη προγραμματισμένη κινητοποίηση στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας και ώρα 7.45 το πρωί. Στις κινητοποιήσεις από πλευράς Δήμου συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλιος Αποστόλου και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θέρμης κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης, οι οποίοι επανέλαβαν την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για την εξασφάλιση απρόσκοπτης, ασφαλούς και δωρεάν μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους. Το παρόν επίσης έδωσαν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Βασιλικών και Αγίας Παρασκευής, κ. Δούμπλιος και κ. Τζιουβάκα αντίστοιχα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.