Friday, October 13, 2017

Δήλωση της κ. Όλγας Φυταγκουρίδου αναφορικά με τα θέματα που θίγει η επιστολή του Σεβασμιότατου κ. Μακαρίου 10.10.17

Η δήλωση της δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Όλγας Φυταγκουρίδου αναφορικά με τα θέματα που θίγει η επιστολή του Σεβασμιότατου κ. Μακαρίου. 10-10-2017.
Δήλωση Όλγας Φυταγκουρίδου επί της επιστολής Μακάριου 10.10.17  https://youtu.be/3FlISv-AMwM

Χρήστος Κατσαρός: Κύρια Φυταγκουρίδου, ποια είναι η θέση σας σχετικά με την επιστολή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, κ. Μακαρίου;

Όλγα Φυταγκουρίδου: «Κοιτάξτε, είναι μια υπόθεση η όποια απασχόλησε, όχι μόνο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το περασμένο διάστημα. Ξεκίνησε με μια επιστολή του Σεβασμιοτάτου τον Μάρτιο του 2017 με την όποια αιτούνταν κάποια πράγματα από τον δήμο και ο δήμος δεν απάντησε ποτέ.
Στην προσπάθεια του ο Μητροπολίτης  προφανώς να επαναφέρει το θέμα έγραψε μια μακροσκελέστατη επιστολή η όποια απευθυνόταν στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο, τον Αύγουστο, και την όποια την διένειμε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δήμαρχος απάντησε μολονότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί, δηλαδή απάντησε προτού φτάσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αν και η επιστολή απευθύνονταν και στο δημοτικό συμβούλιο.
Φρονώ ότι τόσο τα γενικά σημεία όσο και τα ειδικά σημεία, αν θέλετε, της επιστολής του μητροπολίτη αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες που έχουν οι δημότες σχετικά με τα προβλήματα.
Συμμεριζόμαστε της ανησυχίες του, θα θέλαμε όμως, ίσως, να μην αναφερθεί μόνο στο Σιδηρόκαστρο γιατί δεν είναι μόνο το Σιδηρόκαστρο ο δήμος Σιντικής.
Στην απάντηση του ο δήμαρχος υπήρξε μάλλον, για μένα, φοβερά ειρωνικός απέναντι στο πρόσωπο του μητροπολίτη, παραπέμποντας τον σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ή σε άλλους αιρετούς, όπως ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σιδηροκάστρου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ‘‘Απόδρασης’’ κτλ.
Όχι, ο μητροπολίτης απηύθυνε την επιστολή του στον δήμαρχο γιατί αυτός είναι ο πρώτος πολίτης του δήμου και αυτός αναλαμβάνει και έχει την ευθύνη για όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Ο δήμαρχος για μια ακόμα φορά τις ευθύνες του τις έριξε αλλού∙ δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, συμβαίνει συχνά.
Επαναλαμβάνω, ήταν ειρωνική η επιστολή, αλλά αυτό που πρέπει να δούμε, και το είπα και στο δημοτικό συμβούλιο,  είναι δύο πράγματα:
Πρώτον, σε ό,τι άφορα την έκταση, την οποία ζητά για την ανέγερση καινούργιου γηροκομείου, γιατί στο ήδη υπάρχον γηροκομείο οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε πάρα πολύ σοβαρά, να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν χώρο∙ νομίζω αν υπάρχει καλή διάθεση όλα γίνονται.
Και το δεύτερο είναι ότι όλες τις αιτιάσεις του μητροπολίτη, που αφορούν την καθημερινότητα, θα μπορούσαμε, παίρνοντάς τες υπόψη μας, να κάνουμε βήματα μπροστά, για να μην πάει η επιστολή και όλο αυτό που έγινε άδικα.» 

Διαβάστε σχετικά: 
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017
Η τοποθέτηση της Όλγας Φυταγκουρίδου επί της επιστολής Μακάριου 10.10.17 (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
ΤΗΛ: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.