Sunday, October 6, 2019

Παρανομίες στην διαδικασία συγκρότησης της Δημοτικής Αρχής Σιντικής

Παράδοξα συμβάντα στο Δήμο Σιντικής
Του Χρήστου Κατσαρού

Παρανομίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σιντικής προκαλούν ερωτηματικά για την νομιμότητα του δημοτικού συμβουλίου και όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω εικόνες και τα στοιχεία από τα βίντεο που ακολουθούν παραβιάστηκε καταφορά η νομιμότητα στην διαδικασία ορκωμοσίας και στο πρωτόκολλο ανάληψης καθηκόντων από μερίδα δημοτικών συμβούλων. Κάτι που όπως φαίνεται έγινε κατευθυνόμενα για να ελεγχθεί η βούληση των εκπρόσωπων του δήμου Σιντικής.


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Δημόπουλος από τον συνδυασμό ΕΝΩΣΙ - Ενωμένη Σιντική με επικεφαλής τον κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη, παρέμβει το πρωτόκολλο ορκωμοσίας και φαίνεται να έχει υπογράψει την ήμερα της επίσημης ορκωμοσίας, στις 30 Αυγούστου 2019, ενώ δεν ήτανε ποτέ παρόν στην συγκεκριμένη τελετή και ακόλουθος όπως προκύπτει από τα γεγονότα ορκίστηκε παράνομος σε διαφορετική ημερομηνία (1/9/2019), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, κάτι που συνιστά αδίκημα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον δήμαρχο που οργάνωσε αυτή την διαδικασία.

Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 1 Σεπτεμβρίου 2019, με αντικείμενο αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης, απέτρεψε άλλον Δημοτικό Σύμβουλο, συγκεκριμένα τον κο Αναστάσιο Αθανασιάδη, ο οποίος συμμετείχε παράδοξος (παρατύπως) στις αρχαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα αυτή η παρατυπία κατά τον νόμο να οδηγεί στην έκπτωση του, καθώς επίσης οι ενέργειες του δημάρχου είναι ελέγξιμες.  Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Δήμαρχος προτρέπει τον κ. Αθανασιάδη να υπογράψει το πρακτικό ετεροχρονισμένα.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο Δήμαρχος συντόνισε επιλεκτικά την διαδικασία ψηφοφορίας και την διαδικασία ορκωμοσίας, ώστε να έχει την δυνατότητα χειραγώγησης της πλειοψηφίας με τις συμμαχίες που διαμόρφωσε κατά το δοκούν, που έλαβαν χώρα τόσο στην τελετή ορκωμοσίας όσο και στην επίμαχη συνεδρίαση στην οποία αναφερόμαστε.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ο κύριος Αθανασιάδης συμμετείχε, σε αυτές είτε κατά το ένα μέρος (υπογραφή πρακτικόν, όχι όμως κατά την στιγμή της ορκωμοσίας), ενώ προέτρεψε τον κύριο Δημόπουλο να ψηφίσει παράνομος (εικόνα 1) πριν ακόμα υπογράψει το πρωτόκολλο ορκωμοσίας (εικόνα 2 &3), που σημειωτέον δεν έγινε στο προβλεπόμενο από την διαδικασία χρόνο.

Έτσι έχουμε το παράδοξο φαινόμενο, ο κος Δημόπουλος,  να συμμετέχει στην διαδικασία χωρίς να έχει δικαίωμα από όσα προηγήθηκαν.

Επίσης συγκεντρώνουμε στοιχεία και για άλλο άτομο, που έπεσε στην αντίληψη μας ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας, άλλα υπέγραψε τα πρωτόκολλο στην δεδομένη χρονική στιγμή και δεσμευόμαστε να αποκαλύψουμε την ταυτότητά του μετά την ολοκλήρωση της ερευνάς μας.

Μέτα τις αποκαλύψεις από την Γραφίδα Σιντικής έγινε επιβεβαίωση, των όσων αναφέρουμε, από τον κύριο Ιωσήφ Παναγιωτίδη στο Ράδιο Σιντική 92,1 και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Κώττα, στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι παρακάτω εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων αποκαλύψαμε παραπάνω:
(εικόνα 1)
(εικόνα 1) 

(εικόνα 2) 

(εικόνα 2) 

(εικόνα 3) 
(εικόνα 3) 


Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (1)
Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (1)

Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (2)
Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (2)

Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (3)
Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (3)

Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (4)
Πρακτικό ορκωμοσίας 30.08.2019 (4)

Πρακτικό Συνεδρίασης 1.9.19  

Στους παρακάτω συνδέσμους στο κανάλι της Γραφίδας Σιντικής στο YouTube φαίνονται όλες οι παράτυπες διαδικασίες.

Η τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Σιντικής 30.08.19 https://youtu.be/vF_j3kI2qCc

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Μαρία Ιωαννίδου 30 08 19 https://youtu.be/Ae2k3K74s_k

Υπογραφή των πρακτικών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής 30.08.19 https://youtu.be/UVaY8XamZ9I

Χαιρετισμός Φώτη Δομουχτσίδη στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής 30.08.19 https://youtu.be/h7TP1XShvv4

1η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σιντικής – Σιδηρόκαστρο 01.09.2019 https://youtu.be/zErZayk9Zt0


Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.